هخامنشیان و صلح جهانی

دوره آموزشی «کارگاه هخامنشیان و صلح جهانی» توسط پژوهشکده تاریخ ایران پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ28بهمن ماه 1402 بصورت مجازی برگزار می‌شود.

تعدد گروه­های قومی- مذهبی در هر جامعه­ای از دیرباز تا کنون به علت تفاوت در نظام ارزشی و هنجاری آن­ها می­تواند به صورت بالقوه تهدیدی برای انسجام اجتماعی و ملی باشد و نیاز به راهبردی ویژه برای اداره دارد. کما اینکه این مسئله یکی از مسائل رایج دنیای امروز است و سازمان‌های جهانی چون سازمان ملل و یونسکو بدین منظور تاسیس شده است و بنابراین بررسی پایه­های شکل­گیری چنین جهان ایده­آلی از منظر تاریخی بسیار ضروری به نظر می­رسد؛ این پژوهش برآن است که به عنوان نمونه­ای عینی از چنین چارچوبی به بررسی این مهم در دوران امپراتوری هخامنشی بپردازد. عملکرد هخامنشیان در پایه­گذاری اولین اندیشه تسامح و مدارا برای اداره تنوع .قومی موجود در گستره سیاسی آن­ها حاوی راه­کارهایی است که در دنیای امروز در مواجهه با همان چالش می­تواند عملی باشد.

واکاوی مفهوم پکس پرسیکا یا صلح پارسی

مولفه های صلح پارسی در تاریخ هخامنشیان

صلح پارسی الگویی برای صلح جهانی امروز

با هدف افزایش دانش نظری در مورد اندیشه هخامنشیان در اداره سرزمین خود و نیز آشنایی با اصول و مبانی مطالعات تحلیلی اندیشه صلح

و ارتقای مهارت عملی در  برقراری ارتباط بین داده های تاریخی با دنیای نوین

بازآموزی، تقویت و توانمندسازی: تاریخ اندیشه فرهنگ صلح بر پایه تاریخ هخامنشیان

شرکت در این دوره برای دانشجویان، پژوهشگران رشته­های تاریخ، باستان­شناسی، پژوهش هنر و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

مدت زمان دوره : 3 ساعت ( 1 جلسه 3 ساعته) 1 روز

زمان برگزاری: روز شنبه، ساعت 9 تا 12  تاریخ برگزاری دوره: 28 بهمن ماه 1402