تغییر از آنچه هستم به آنچه می خواهم باشم

دوره آموزشی «کارگاه تغییر از آنچه هستم به آنچه می خواهم باشم» توسط پژوهشکده مطالعات اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 30 خرداد ماه 1402 به‌صورت مجازی برگزار می‌شود.

عناصر هویت شخصی ابزاری برای شناخت خود و دیگران هستند. زیرا که با مرکز ثقل شخصیت افراد مرتبط است. بر همین اساس، کشف هویت بخش مهمی از خود شناسی به شمار می‌رود. علاوه بر آن، شناخت بهتر از خود آمادگی تغییر را نیز فراهم می‌سازد. با چنین نگاهی محور اصلی بحث هویت را اینگونه تعریف می‌کنیم: شما آنی نیستید که دیگران شما را می‌بینند، بلکه آنی هستید که که خود می‌خواهید آن را به دیگران معرفی کنید. با کشف این واقعیت و یادگیری روش انجام آن، خود را برای سیر و سیاحت در درونتان آماده کنید.

به عبارتی هویت در طی دوران جامعه‌پذیری، آموخته و درونی می‌شود. در واقع تعلقات گروهی، مانند مذهب، قومیت، ملیت و گرایشات اجتماعی-فرهنگی و عضویت‌ در مجامع مختلف می‌توانند بخشی مهمی از هویت محسوب ‌شوند به شرط آنکه فرد آنها را جزو عناصر هویتی خود بپذیرد. اگر کسی عنصری را به عنوان بخشی از هویت خود تعریف نکند آن بخشی از هویت او نخواهد بود. از این رو ما به هویت از دریچه روانشناسی و روانشناسی اجتماعی و مخصوصاً روانکاوی اجتماعی می‌نگریم و واقفیم که اکثر عناصر هویتی اکتسابی هستند. بنابراین می‌توانیم آگاهانه ویژگی‌های شخصیتی خود را انتخاب کرده و به تغییر آنها بپردازیم. بر این اساس، زمینه‌های علمی یاد شده ما را به انجام چنین کاری قادر می‌سازد. لذا این نگاه،  محور اصلی کارگاه آموزشی «تغییر از آنچه هستم به آنچه می خواهم باشم» با تاکید بر شناسایی هویت شخصی، تصویر ذهنی از خویشتن  و همچنین راههای شناخت و تغییر خود است.

هویت چیست و عناصر هویتی از کجا نشات می‌گیرند و چگونه شخصیت فرد را شکل می‌دهند.

مکانیسم (سازوکار) انتخاب و ادغام عناصر هویتی دسترس در شکل‌گیری شخصیت چگونه صورت می‌گیرد.

روش‌های تغییر هویت و جابجایی عناصر کدامند و «من جدید با هویتی نو» چگونه ساخته و پرداخته می‌شود.

پیامدها چنین تغییری (و یا عدم تغییر) چیست و به کجا منتهی می شوند.

با هدف افزایش دانش نظری

آشنایی با مفهوم هویت؛

آشنایی با عناصر شکل گیری هویت؛

آشنایی با روش های تغییر هویت؛

چگونگی جا به جایی عناصرهویت؛

آشنایی با پیامدهای تغییر هویت؛

و ارتقای مهارت عملی در شناسایی هویت شخصی و تصویر ذهنی از خویشتن  و همچنین راههای شناخت و تغییر خود

شرکت در این دوره برای دانشجویان، پژوهشگران حوزه مطالعات علوم اجتماعی، روانشناسی و برای تمامی متخصصان و علاقه‌مندان علوم انسانی مفید است.

زمان برگزاری: روز سه شنبه، ساعت 9  تا  13       تاریخ: 30خرداد‌ماه 1402

کانال ایتای مرکز:    eitaa.com/mataihcs

مکان : پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی(حضوری یا مجازی)

تاریخ : از ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۰۰ تا ۳۰ خرداد ۱۴۰۲