اصول خوانش متون سیاسی

دوره آموزشی «کارگاه اصول خوانش متون سیاسی » توسط پژوهشکده مطالعات سیاسی، بین‌المللی و حقوقی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 16 اردیبهشت‌ماه 1403 بصورت مجازی برگزار می‌شود

مقوله نگارش یا نوشتن، یکی از مهمترین مراحل کار در تحقیقات حوزه علوم انسانی و اجتماعی است. اصولاً کار در حوزه علوم انسانی و اجتماعی، با نگارش یک متن منقّح و مستدل، به سرانجام می‌رسد. اصول حاکم بر نگارش متون در علم سیاست نیز از این قاعده مستثنی نیست. بسیاری از کسانی که به نوعی با نوشتن مکتوبات سیاسی سر و کار دارند (اعم از محققان، دانشجویان، روزنامه‌نگاران، و فعالان حوزه عمومی)، نیازمند برخورداری از درکی صحیح نسبت به ماهیت مکتوبات سیاسی هستند. اما نخستین گام برای تبدیل‌شدن به یک نویسنده خوب در این حوزه، آشنایی با ماهیت مکتوبات سیاسی و درست خواندن آنهاست. بنابراین فرض ما در این کارگاه این است که پیش از ورود به بحث در باب اصول نگارش متون سیاسی، ابتدا می‌بایست با اصول حاکم بر درست‌خواندن متون سیاسی آشنا شویم. ما در این کارگاه می‌کوشیم با تبیین انواع و اقسام متون سیاسی، اصول مواجهه درست با هر یک از آنها تشریح کنیم، و با گزینش متن‌هایی از هر نوع و ارائه آن به مخاطبان کارگاه، به نحوی عملی، با ویژگی‌های هر یک از این متون آشنا شویم. این به ما کمک می‌کند تا به اصولی کلی در مواجهه با هر یک از انواع متون سیاسی دست یابیم. نتیجه نهایی این کارگاه می‌بایست تقویت درست‌خواندنِ مکتوبات سیاسی، به عنوان مقدمه‌ای برای بهبود وضعیت نگارش این متون باشد.

آشنایی کلی با نسبت میان سیاست و سخن

آشنایی با مهمترین صورت سخن در سیاست یعنی خطابه

فراگیری معیارهای تفکیک میان متون سیاسی

ارائه یک تقسیم‌بندی جامع از متون سیاسی بر اساس معیارهای فوق

افزایش دانش نظری افزایش دانش نظری در حوزه فلسفه سیاسی و ادبیات سیاسی.

ارتقای مهارت عملی ارتقای مهارت علمی در نحوه خوانش متون سیاسی از هر نوع.

بازآموزی تقویت توانمندسازی آمادگی جهت تبدیل‌شدن به یک نویسنده خوب متون سیاسی از رهگذر تقویت قدرت خوانش آن متون. شرکت در این دوره برای چه کسانی مفید است؟

شرکت در این دوره برای دانشجویان علوم اجتماعی و علوم و اندیشه سیاسی ، روزنامه‌نگاران؛ محققان حوزه علوم اجتماعی و سیاسی پژوهشگران و برای تمامی متخصصان و علاقه‌مندان علوم انسانی مفید است.

مدت زمان دوره : 6 ساعت ( 2 جلسه 3 ساعته) 2 روز

زمان برگزاری: روزهای یکشنبه ساعت 13 تا 16       تاریخ برگزاری: 16و30 اردیبهشت‌ماه 1403

کانال ایتای مرکز:    eitaa.com/mataihcs

در صورت نیاز به شماره 09104107131 پیام بدهید