مدرسه زمستانه: روش تحقیق کیفی

این دوره به‌صورت حضوری و یا مجازی (بنا به انتخاب دانش‌پذیران) است.

دوره آموزشی «مدرسه زمستانی روش تحقیق کیفی» توسط پژوهشکده مطالعات اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی از تاریخ 1 اسفندماه 1401 بصورت حضوری و مجازی شروع می‌شود.

پژوهش و تحصیل علم بالاخص در عصر جدید محصول روشمند شدن و بهره گیری از اسلوب‌های خاصی است که موجب شکوفایی حوزه‌های مختلف علمی و گسترش خارق العاده این حوزه ها شده است. دسته‌ای از این روش‌ها، روش‌های کیفی است که به‌ویژه برای پژوهش‌های برای پژوهش‌های مرتبط با علوم انسانی به‌کار گرفته می‌شوند. تنوع و تعدد مسائل در مباحث علوم انسانی موجب ابداع و به‌کارگیری روش‌های مختلفی (کیفی) برای تحقیق و پژوهش  در این زمینه شده است. بنابراین، همواره با موضوعی چند سویه مواجه هستیم، زیرا از یک سو موضوع‌ها و مسائل حوزه علوم انسانی دائماً در حال فزونی هستند و از سوی دیگر بدون بهره‌گیری از پژوهش‌های روشمند امکان دستیابی به راه حل‌های سودمند برای حل مسائل وجود ندارد. بنابراین جامعه دانشگاهی و محققین همواره نیازمند یادگیری و بازآموزی روش‌هایی هستند که با یهره‌گیری از آنها به نتایج سودمند و قابل استفاده‌ای برای حل مسائل مبتلا به بشری دست یابند

مدرسه روش های کیفی با هدف آموزش کاربردی این روش‌ها تدوین و طراحی شده و امید آن است که بتوان در جهت رفع برخی از کمبودهای آموزشی در این زمینه، کاربران و دانش‌پژوهان را با اصول و مبانی روش‌های کیفی و چگونگی کاربرد عملی آنها در پژوهش‌های مرتبط، آشنا سازیم.

پیشنهاد می شود با توجه به تخفیف ویژه، در دوره کلی مدرسه زمستانه روش تحقیق کیفی ثبت‌نام نمائید و در صوتیکه که علاقه‌مند به شرکت در یکی از کارگاه‌ها هستید لطفا بر روی لینک کارگاه مورد نظر کلیک فرمائید.

کارگاه اول: مردم‌نگاری (مشاهده سرفصل و ثبت‌نام در کارگاه اول)

کارگاه دوم: تحلیل محتوای کیفی (مشاهده سرفصل و ثبت‌نام درکارگاه دوم)

کارگاه سوم: روش تحلیل گفتمان (مشاهده سرفصل و ثبت‌نام درکارگاه سوم)

کارگاه چهارم: گراندد تئوری (مشاهده سرفصل و ثبت‌نام درکارگاه چهارم)

کارگاه پنجم: پژوهش در سنت پدیدار شناسی: طراحی، انجام و ارزیابی (مشاهده سرفصل و ثبت‌نام درکارگاه پنجم)

کارگاه ششم: تحلیل تطبیقی متغیر محور (مشاهده سرفصل و ثبت‌نام درکارگاه ششم)

کارگاه هفتم: روایت‌شناسی و چالش‌های مضمونی آن : تحلیل بسترهای ‌نشانه‌معناشناختی گفتمان ها (مشاهده سرفصل و ثبت‌نام درکارگاه هفتم)

کارگاه هشتم: تحلیل تطبیقی  وابسته به مسیر (مشاهده سرفصل و ثبت‌نام درکارگاه هشتم)

شرکت در این دوره برای دانشجویان، پژوهشگران و برای تمامی متخصصان و علاقه‌مندان علوم انسانی مفید است.

مدت زمان دوره : 32 ساعت (8 جلسه 4 ساعته) 5 روز

زمان برگزاری: روز دوشنبه تا جمعه ساعت 8/30  تا 17/30       تاریخ: 1 تا 5 اسفند ماه

فایل برنامه

برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام Mata.ihcs.ac.ir