آشنایی با طرح های پژوهش نظریه پردازی داده بنیاد

دوره آموزشی «کارگاه آشنایی با طرح های پژوهش نظریه پردازی داده بنیاد» با همکاری گروه مدیریت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 16 شهریور ماه 1401 بصورت مجازی برگزار می‌شود.

آشنایی با روش‌های تحقیق کیفی در گرایش‌های مختلف علوم انسانی و اجتماعی، از جمله الزامات تدوین طرح‌های پژوهشی در قالب پایان‌نامه، مقاله، پروژه کاربردی و نظایر آن است. از سوی دیگر، روش‌های تحقیق کیفی، از تعدد و تکثر نسبتاً زیادی برخوردارند و انتخاب روش تحقیق متناسب با موضوع، زمینه و بافتار و نیز استراتژی پژوهش، از الزامات اولیه انجام طرح‌های پژوهشی است. در این دوره، ضمن آشنایی کلی با انواع روش‌های تحقیق کیفی، نظریه‌پردازی داده‌بنیاد (گراندد تئوری) به صورت تفصیلی مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

تفاوت ماهوی رویکردهای مختلف (نظام‌مند، کلاسیک، سازاگرا، تحلیل موقعیتی) نظریه‌پردازی داده‌بنیاد، ترجیحات پژوهشگر در انتخاب رویکرد و مراحل انجام هریک با ذکر مثال‌ از جمله مواردی است که در این کارگاه آموزشی مورد بررسی قرار می‌گیرند. انواع کدگذاری داده‌ها، نمونه‌گیری نظری، یادنوشت‌نگاری و کارکردهای آن، سه‌سویگی و انواع آن، دیگر مباحث طرح شده در کارگاه هستند.

به علاوه، نرم‌افزارهای مرتبط با انجام تحقیقات کیفی به صورت کلی معرفی شده و قابلیت‌های آن‌ها برای پژوهشگران تشریح می‌شود.

آشنایی با روش‌های تحقیق کیفی با تأکید بر نظریه‌پردازی داده‌بنیاد

آشنایی با رویکردهای مختلف نظریه‌پردازی داده‌بنیاد

با هدف افزایش دانش نظری و آشنایی با روش‌های تحقیق کیفی با تأکید بر گراندد تئوری (نظریه برخاسته از داده‌ها)

و ارتقای مهارت عملی در تحلیل داده‌های کیفی در عمل با ارائه مثال‌های مرتبط

شرکت در این دوره برای دانشجویان و پژوهشگران روش‌های تحقیق کیفی  و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

زمان برگزاری: روزهای چهارشنبه و پنج شنبه، ساعت 16 تا 19      تاریخ  برگزاری: 16 و17 شهریور 1401

تاریخ : از ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ تا ۱۷ شهریور ۱۴۰۱

تاریخ ثبت نام : از ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۶:۴۰ تا ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ ساعت ۱۶:۴۰