با مولانا و فیه مافیه (۸)

دوره آموزشی « با مولانا و فیه مافیه (دوره هشتم)» توسط مدیریت ترویج دستاوردهای پژوهش های علوم انسانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ11آبان 1401 بصورت مجازی برگزار می‌شود.

"فیه‌ما‌فیه"، کتابی است با حجمی متوسط، به نثر، از گفتارهای پراکندۀ حضرت "مولانا جلال الدین"، ادیب و عارف نامور پارسی‌گوی سدۀ هفتم هجری.

آنچه در پیوند با این اثر به‌غایت مهم و برجسته اهمیت‌بخش است آن است که این کتاب گران‌مایه، افزون بر دیگر ویژگی‌های یگانه‌اش، کلید فهم بسیاری از ظرایف، دقایق و دشواری‌های سایر آثار حضرت مولانا، از جمله "مثنوی معنوی" و "دیوان غزلیات" به‌شمار می‌رود؛ تا بدان اندازه که می‌توان گفت که رمز‌گشایی از بسیاری از موارد گنگ و نکات دور از افق اندیشۀ مکتب فکری مولانا، در گرو درنگ و تأمل در مطالب "فیه‌ما‌فیه" و دریافت شایسته و درخور آن است.

با این وصف، این اثر گران‌سنگ از همان آغاز پیدایشش تا کنون، هماره زیر پرتو آوازۀ جهانگیر و جهان‌شمول و البته انکار‌‌ناپذیر آثار ارجمندی همچون "مثنوی معنوی" و "دیوان غزلیات" واقع گردیده و مآلاً، در محافل علمی-ادبی و حتی هنری، کمتر بدین گنجینۀ بی‌بدیل ادب فارسی، توجه و پرداخته شده است؛ از این روی برگزاری چنین دوره‌ای بس ضروری می‌نماید.

مولانا و شعر و شاعری

پیوند میان گفتار و کردار از دیدگاه مولانا

با هدف افزایش دانش نظری:

برگرداندن لحن کلام و آهنگ سخن به مجلس‌گویی‌های مکتوب و گفتارهای مدوّن مولانا در کتاب "فیه‌مافیه"

آشنایی با اصطلاحات و واژگان کاربردی و تخصصی به‌کار رفته در متون ادبی و عرفانی کهن از جمله آثار مولانا و به‌ویژه کتاب "فیه‌ما‌فیه"

بررسی و پرتو‌افکنی بر نکات ادبی و ظرایف دستوری و بلاغی مرتبط با متن

شرح نمادها، واژگان، اصطلاحات و تعابیر به‌کار رفته در متن

ترجمه، شرح و توضیح ابیات، آیات، روایات و احادیث وارد در متن

بررسی و پرتو‌افکنی بر ابعاد تاریخی-اجتماعی مرتبط با متن

شرح و بررسی مفهومی "فیه‌ما‌فیه" با استناد به دیگر آثار مولانا

شرح و تحلیل متن به کمک متن‌های مرتبط وارد در خود اثر

بررسی و تحلیل متن از منظر سبک‌شناسی

و ارتقای مهارت عملی درست خوانى متن و تحلیل متن بر مبناى مستندات

شرکت در این دوره برای دانشجویان، محققان،کارشناسان و علاقمندان حوزه ادبیات و عرفان اسلامى و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

مدت زمان دوره : 3 ساعت ( 2 جلسه 1.5 ساعته ) 2 روز

زمان برگزاری: روزهای چهارشنبه، ساعت 18 تا 19/30       تاریخ شروع: 11آبان ماه 1401

sapp.ir/tamihcs

تاریخ : از ۱۱ آبان ۱۴۰۱ تا ۲۳ آذر ۱۴۰۱