ویژگی‌ها و مبانی مطالعه‌ی سکه‌های ساسانی

دوره آموزشی «ویژگی‌ها و مبانی مطالعه‌ی سکه‌های ساسانی» توسطپژوهشکده تاریخ ایران پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 26 مهر ماه 1401 بصورت مجازی برگزار می‌شود.

اهمیت دوره ساسانی (226-651 م.) با بازه­ای بیش از چهار قرن، به مثابه آخرین برهه از تاریخ ایران پیش از اسلام، غیر قابل انکار است. ساسانیان در حکم حکومتی مبتنی بر بن‌مایه دینی، مدعی میراث تمدن هخامنشی و رقیب امپراتوری‌های روم و بیزانس طی قرن سوم تا هفتم میلادی، از عناصر کلیدی و تعیین‌کننده در تاریخ دگرگونی‌ها و تحولات ایران و جهان معاصرشان به شمار می‌روند. بیشتر پژوهش‌ها در عرصه تاریخ ایران پیش از اسلام نیز در حوزه مباحث مختلف تاریخ ساسانیان انجام شده است و جنبه‌های مختلف تاریخ این دوره مورد بررسی قرار گرفته است. ازجمله مهّم‌ترین منابع دست اول در بازشناسی تاریخ ساسانیان، مجموعه سکه‌های بازمانده از این عصر است. درواقع، فلز و آلیاژ سکه­ها در برابر تغییرات جوی، تاثیر خاک و آب و دیگر عوامل فرساینده طبیعت مقاوم بوده و به رغم دیگر آثار باستانی و تاریخی چون چوب، پارچه، چرم و کاغذ که به مرور از بین می‌روند. بیشتر سکه­های ساسانی بدست آمده سالم‌اند و اطلاعات برگرفته از آنها، راهگشای مطالعات فرهنگی، سیاسی و اقتصادی پژوهشگران تاریخ ایران در حوزه تاریخ دوره ساسانی است. از اینروست که مطالعه‌ی سکه­های دوره ساسانی از مهّم­ترین منابع مطالعه این عصر به شمار می­روند. بر این اساس و با توجه به درخواست دانشجویان و پژوهشگران، برگزاری این کارگاه ضروری به نظر می‌رسد.

مروری بر دوره‌ی ساسانی و ضرورت‌های پژوهش در این حوزه، معرفی سکه‌های ساسانی و کاربرد آنها در پژوهش‌های تاریخی

بازشناسی اهمیت تاریخ ساسانیان

معرفی سکه‌های ساسانی و ویژگی‌های آنها

خوانش نمونه‌هایی از سکه‌ها و کاربرد تحلیلی آنها

باهدف افزایش دانش نظری و آشنایی با اصول و مبانی مطالعات سکه‌های ساسانی

وارتقای مهارت عملی در شناسایی و بازخوانی سکه‌ها و کاربردی‌سازی مطالعات سکه‌شناختی در پژوهش‌های تاریخی، باستان‌شناختی و هنری

شرکت دراین دوره برای دانشجویان، پژوهشگران حوزه‌های دانشی تاریخ وبرای تمامی متخصصان وعلاقمندان به مطالعات سکه‌شناختی و علوم انسانی مفیداست.

مدت زمان دوره : 4ساعت ( 1جلسه4ساعته ) 1روز

زمان برگزاری: روز سه شنبه، ساعت 9 تا 13              تاریخ برگزاری: 26 مهر ماه 1401

کانال سروش مرکز:sapp.ir/tamihcs

تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکترصادق آئینه وند (64 غربی)