مفهوم شناسی نقوش تخت جمشید

دوره آموزشی «کارگاه مفهوم شناسی نقوش تخت جمشید» توسط پژوهشکده تاریخ ایران پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 30 مهر ماه 1401 بصورت مجازی برگزار می‌شود.

تحلیل و فراتر رفتن از وجه ظاهری آثار بر جای مانده از دوره های تاریخی وجهی است که در مطالعات تاریخی اهمیت اصلی و اساسی را دارد. هر یک از نقوش برجای مانده از این دوران حاوی معناهای عمیقی از جنبه­های گوناگون فکری آن جوامع هستند. بنابراین مطالعه سنت­های فرهنگی و تجربیات فرهنگی تاریخی و نگاه بر ذهنیت مردم مصادیقی از مطالعات تاریخ فرهنگی است که در جنبه­های گوناگون آثار باستانی نیز نمودار می­شود. نگاه به نوع رفتار مردم برای نمونه نحوه اجرای یک مناسک خاص لایه­هایی از تعریف معنادار هویتی یک قوم یا ملت را هویدا می­کند. نقش برجسته­های تخت جمشید تنها نمودگر نقوش نمایشی دربار هخامنشیان نیستند و از خلال آن­ها می­توان عناصر فرهنگی شگرف حاکم بر زندگی جامعه آن دوران را نیز بازخوانی کرد و این نقوش بیان­های تصویری هستند که نگرش مردمان آن عصر را بازتاب می­دهند. از این رو بازخوانی مفاهیم مستتر در این نقوش علاوه بر آن که مخاطب را با عناصر فکری این دوره آشنا می­کند شیوه تحلیل نقوش را نیز آموزش می­دهد.

مروری بر تاریخ دوره هخامنشی و اهمیت پژوهش در حوزه مفاهیم نقوش و کاربرد آن در پژوهش­های تاریخی

بازخوانی نقوش تخت جمشید بر مبنای مفاهیم فکری آن ها

با هدف افزایش دانش نظری در مورد اندیشه های هخامنشیان و آشنایی با اصول و مبانی مطالعات تحلیلی نقوش تخت جمشید

و ارتقای مهارت عملی در بازخوانی و تفسیر نقوش هخامنشیان

بازآموزی، تقویت و توانمندسازی: باستان گرایی های بی پایه و اساس و تفاسیر غیر واقعی از دوره های باستانی تاریخ ایران بالاخص دوره هخامنشی از مهم­ترین آفت­های جامعه کنونی ایران است که در برخی موارد در سطوح دانشگاهی نیز دیده می­شود. این دوره می­تواند در از میان بردن دیدگاههای ساختگی در این باره و بازآموزی علمی این مسائل نقش مهمی داشته باشد.

شرکت در این دوره برای پژوهشگران، دانشجویان رشته­های تاریخ، باستان­شناسی، پژوهش هنر و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

زمان برگزاری: روز شنبه، ساعت 9 تا 13       تاریخ شروع: 30 مهرماه 1401

مکان : پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی(آنلاین)

تاریخ : از ۳۰ مهر ۱۴۰۱ تا ۳۰ مهر ۱۴۰۱

تاریخ ثبت نام : از ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۷:۴۸ تا ۳۰ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۱۵:۴۸