تحلیل حضور اجتماعی زنان در روایات اسلامی

گروه پژوهشی مطالعات زنان پژوهشکده مطالعات اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی تحلیل حضور اجتماعی زنان در روایات اسلامی

دکتر معصومه ریعان

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی سینا همدان

بررسی مضامین روایات مربوط به زنان یکی از بسترهای پژوهش از طریق روش‏ نوین تاریخ‏گذاری است که با آن به تعیین تقریبی زمان، مکان، پدید آورنده و سیر تغییرات یک روایت در بستر تاریخ می پردازیم.

در این روش با تحلیل انتقادی و بررسی‏های تطبیقی، اصالت اسناد و متن  روایات را با هماهنگی با قرآن، سنّت، قرائن تاریخی و... ارزیابی نموده و صحت انتساب آن را به پیامبر اسلام (ص) تعیین می‏نماییم.این روش در فهم انتقادی روایات زنان و تعیین جعل آن کارامدی دارد و پاسخگوی بسیاری از شبهات است. در این دوره بررسی روایات نه از جنبه فقهی آن مورد نظر است بلکه سیر تحولات اجتماعی در تضییق حضور اجتماعی زنان از طریق تحلیل روایات فقهی مورد بررسی قرار دارد و در واقع متن روایات بستری برای شناخت تاریخی عوامل دست اندر کار در این محدودیتها در خصوص زنان می‏ باشد.

تبیین روایات معصومین (ع) در مورد حضور اجتماعی زنان

با هدف افزایش دانش نظری در حوزه دستیابی به روایات زنان درکتب روایی

ارتقای مهارت عملی تفکر انتقادی و مهارت تحلیل سند و متن روایات

شرکت در این دوره برای حدیث پژوهان، دین پژوهان، پژوهشگران و دانشجویان مطالعات زنان و علوم قرآن و حدیث مفید می باشد.

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است.

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

تلفن مشاوره و ثبت نام ( در ساعت اداری ) : 88624485 سرکار خانم عبدالهی

نشانی: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (64 غربی)- پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

کانال تلگرام مرکز :  @ihcsoe

مرکز آموزش‌های آزاد تخصصی علوم انسانی