راهنمای کاوش در وب و انجام پژوهش‌های علمی به کمک منابع موجود در آن

دوره آموزشی «کارگاه راهنمای کاوش در وب و انجام پژوهش‌های علمی به کمک منابع موجود در آن» توسط مدیریت ترویج دستاوردهای پژوهش های علوم انسانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 21 بهمن ماه 1400 بصورت مجازی برگزار می‌شود.

با توجه به وجود محدودیت‌های گوناگون پیش‌روی پژوهشگران از نظر دسترسی به محتوای علمی روزآمد و هزینه‌های مترتب بر آن، می‌توان گفت در مواردی خدشه‌های جبران ناپذیری به اعتبار پژوهش و یا فرآیند اجرای آن اتفاق می‌افتد. اما تجربه‌های موجود نشان می‌دهد، علیرغم محدودیت‌ها، راهکارهای بسیار زیاد و قابل اعتمادی برای جبران محدودیت‌های پیش روی پژوهشگران وجود دارد که با آگاهی از آنها، فنون بکارگیری و همچنین شناخت منابع معتبر و غیر معتبر می‌توان علاوه بر پر کردن خلاءهای موجود، تهدیدهای موجود در حوزه موانع دسترسی به منابع اطلاعاتی را نیز تبدیل به فرصت کرد.

در این کارگاه، شرکت‌کنندگان با ابعاد گوناگونی از انواع بسترها و ابزارهای رایگان موجود در اینترنت و فضای مجازی از جمله مخازن اطلاعاتی شامل کتابخانه‌ها، آرشیوها، پایگاه‌های اطلاعاتی و همچنین موتورهای جستجو و انواع آن، امکانات مهم موجود در آنها و شیوه‌های ارزیابی منابع معتبر علمی و برخی از روش‌های جستجوی اطلاعات، تعیین اولویت‌های کاوش علمی آشنا خواهند شد.

انواع منابع اطلاعاتی، ابزارهای کاوش و اولویت بندی کاوش

فنون کاوش، انتخاب منابع معتبر، ویژگی‌های منابع معتبر  و ...

با هدف افزایش دانش نظری و شناخت انواع منابع، راهبردهای و اولویت‌های کاوش علمی

و ارتقای مهارت عملی در جستجو و بازیابی و کاربرد منابع معتبر علمی و اطلاعاتی

شرکت در این دوره برای دانشجویان، پژوهشگران و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

مدت زمان دوره : 3 ساعت ( 2 جلسه 1.5 ساعته ) 1 روز

زمان برگزاری: روز پنج شنبه، ساعت 9 تا 12       تاریخ برگزاری: 21 بهمن ماه 1400