آشنایی با نرم افزار تحلیل داده های کیفی مکس کیو دی اِی MAXQDA

دوره آموزشی « آشنایی با نرم افزار تحلیل داده های کیفی مکس کیو دی اِی MAXQDA » با همکاری مدیریت ترویج دستاوردهای پژوهش های علوم انسانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 3 آبان ماه 1400 بصورت مجازی برگزار می‌شود.

با توجه به پذیرش ضرورت و اهمیت انجام تحقیقات کیفی عمیق در میان پژوهشگران و موسسات تحقیقاتی و استقبال دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی کشور به ویژه در رشته های علوم انسانی از روش تحقیق کیفی، نیاز به نرم افزاری کاربردی برای تحلیل حجم سنگین یافته های تحقیقات کیفی (فایل های صوتی مصاحبه های عمیق، فایل های متنی مصاحبه ها، مشاهدات و یادداشت های میدانی محققان کیفی، فیلم، عکس و ...) ضروری می نماید. تحلیل یافته های تحقیقات کیفی با توجه به نوع داده ها، کاری بسیار زمان بر و دشوار است.MAXQDA یکی از نرم افزارهای قوی در پژوهش های کیفی است. شعاری که برای خود انتخاب کرده است «هنر تحلیل متن» است و با افزایش سرعت کار و دقت تحلیل به محققان کیفی کمک می کند. این نرم افزار به دلیل دارا بودن محیط کاربرپسند و ساده و قابلیت های تحلیلی بسیار و به ویژه سازگاری با زبان فارسی از میان انواع نرم افزارهای کیفی ارائه شده، گزینه بسیار مناسبی برای دانشجویان، اساتید و محققان کیفی است.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی:

معرفی نرم‌افزار به همراه آموزش نصب آن

آموزش ورود داده‌ها و اسناد به برنامه

انواع کد‌گذاری در برنامه

ایجاد گروه های اسنادی و زیرگروه ها

طبقهبندی کد‌ها و تشکیل طبقات و زیر طبقات

مدیریت یادداشت ها

تبدیل یادداشت های تحلیلی به سند و تحلیل آن

فعال سازی اسناد و کدها

بازیابی بخش های کدگذاری شده

جستجوی ساده و پیشرفته

ابزارهای بصری و کارویژه های آماری

نحوه انجام کار تیمی با نرم افزار

سنجش پایایی (قابلیت اتکا) کدگذاری

تحلیل فیلم با نرم افزار

تحلیل عکس با نرم افزار

نحوه کار با فایل صوتی و تحلیل آن در نرم افزار

ترسیم نقشه مکس (MAX MAP)

گزارش گیری از تحلیل های کیفی

با هدف افزایش دانش نظری در زمینه شیوه های تحلیل داده های کیفی به ویژه انواع مختلف کدگذاری کیفی

ارتقای مهارت عملی در تحلیل یافته‌های کیفی با استفاده از نرم‌افزار MAXQDA

آموزش علمی و نظری همراه با تمرین عملی و کارگاهی

از آنجا که کارگاه با کار عملی همراه است، علاقه‌مندان می‌بایست رایانه شخصی به‌همراه داشته باشند.

زمان برگزاری: روزهای دوشنبه ساعت 16تا19                            تاریخ شروع : 3 آبان ماه 1400

سروش: sapp.ir/tamihcs

مکان : علوم انسانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی (آنلاین)

تاریخ : از ۰۳ آبان ۱۴۰۰ تا ۱۰ آبان ۱۴۰۰