تحلیل گفتمان: نظریه و روش (شرح نظریه سوسور و باختین)

دوره آموزشی «کارگاه تحلیل گفتمان: نظریه و روش (شرح نظریه سوسور و باختین) » توسط مدیریت ترویج دستاوردهای پژوهش های علوم انسانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 10 خرداد  ماه 1400 بصورت مجازی برگزار می‌شود.

امروزه، روش تحقیق کیفی تحلیل گفتمان از پرکاربردترین روش های پژوهش در دانشکده ها و پژوهشکده های علوم انسانی است که به طور جدی مورد استفاده دانشجویان و محققان می باشد. بااینحال، به دلیل ضعف دانش نظری در خصوص بنیان های این روش، متاسفانه این روش، به نادرست، یا با پژوهش های محدود به تحلیل محتوا(روشی مبتنی بر منطق کمی ریاضی) یکسان انگاشته شده یا چنین تصور می شود که این نوع پژوهش ها از جنس پژوهش های آشفته و بی مبنا هستند که به تحقیقات ادبی نزدیک می باشند.  این درسگفتار با هدف اصلاح این کژ اندیشی ها سعی در آموزش درست اصول و مبانی نظری تحلیل گفتمان، بویژه در اندیشه سوسور و میخائیل باختین و همچنین شیوه های درست و دقیق پژوهش گفتمانی دارد.

بنیان‌های زبان‌شناختی نظریه تحلیل گفتمان

شرح نظریه سوسور و باختین

تحلیل گفتمان به مثابه منطق گفتگو

ارائه برخی نمونه های تحقیق

شرکت در این دوره برای دانشجویان، پژوهشگران و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

زمان برگزاری: روزهای دوشنبه، ساعت 16 تا 18       تاریخ شروع:10خرداد ماه  1400

برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام Mata.ihcs.ac.ir