روش نظریه مبنایی (دوره پیشرفته)

دوره آموزشی «کارگاه روش نظریه مبنایی (دوره پیشرفته)» توسط مدیریت ترویج دستاوردهای پژوهش های علوم انسانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 8 اردیبهشت ماه 1400 بصورت مجازی برگزار می‌شود.

سنت پژوهشی نظریه مبنایی کاربردی گسترده در علوم اجتماعی یافته است و احتمالا میتوان آن را رایج ترین روش پژوهش کیفی در حال حاضر دانست. علیرغم این رواج، سهل انگاری در طراحی این دسته پژوهش ها، بااندیشی ضعیف و تعجیل و دریافت نکردن آموزش و تمرین کافی نتایج مطالعات انجام شده را اغلب راضی کننده نمی سازد. در این دوره آمورشی تلاش می شود با تشریح منطق و بنیان های نظری متنوع و چند گانه این سنت، نکات محوری در طراحی و اجرای آن را به مخاطبان برنامه توضیح داده و فرصتی عملی برای فهم و تمرین انجام مراحل مختلف این پژوهش ارایه شود. آمورش های ارایه شده به مخاطبان کلاس امکان طراحی مستقل پژوهش های مبنایی و نیز ازریابی و نقد پژوهش های انجام شده با این روش را برای مقاصد مختلف پژوهشی خواهد داد.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی:

بنیان های نظری و سنت های مختلف نظریه مبنایی

آشنایی با ارکان اصلی در طراحی نظریه مبنایی

تمرین عملی در مقوله سازی و تنظیم روایت نظری و ارایه گزارشیج

کیفیت در پژوهش های مبنایی و نقد و ارزیابی پژوهش های موجود

با هدف افزایش دانش نظری و آشنایی با روش‌های تحقیق کیفی با تأکید بر گراندد تئوری (نظریه برخاسته از داده‌ها)

و ارتقای مهارت عملی در تحلیل داده‌های کیفی در عمل با ارائه مثال‌های مرتبط

شرکت در این دوره برای پژوهشگران، دانشجویان رشته های علوم اجتماعی (جامعه شناسی، مردم شناسی، ارتباطات)، روان‌شناسی، علوم سیاسی و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

زمان برگزاری: روز چهارشنبه ها، ساعت 14 تا 18       تاریخ: 8  اردیبهشت ماه 1400

مکان : پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی (آنلاین)

تاریخ : از ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ تا ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰

تاریخ ثبت نام : از ۰۱ فروردین ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۴۲ تا ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۴۲