معناشناسی و مطالعات قرآنی دوره پنجم: «معناشناسی تقوا در قرآن کریم»

پژوهشکده مطالعات قرآنی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با همکاری انجمن ایرانی مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی معناشناسی و مطالعات قرآنی دوره پنجم: «معناشناسی تقوا در قرآن کریم»

دکتر آزیتا افراشی، دکتر احمد پاکتچی، دکتر هادی رهنما

معناشناسی به مثابه دانش مطالعه ابعاد معنای زبانی، حیطه‌ای گسترده‌ای از دانش انسانی را دربرمی‌گیرد و در مقولات و روش‌هایش با طیف متنوعی از علوم انسانی در تعامل است. در این میان، روشن است که معناشناسی در ارائه خدمات روش‌شناختی به دانش‌هایی که موضوع مطالعه آنها متون زبانی است (از جمله علوم قرآنی و حدیث)، اهمیت و نقشی دوچندان دارد.

مطابق برنامه پژوهشکده مطالعات قرآنی در آبان ماه هر سال کارگاه معناشناسی و مطالعات قرآنی برگزار می‌شود. با توجه به مرور حیطه‌های معناشناسی در سه دوره نخست (93 تا 95) و نیز با لحاظ نظرات شرکت کنندگان که بیشتر به دنبال کاربست الگوهای معناشناسی در تحلیل معناهای قرآنی بوده‌اند، از دوره چهارم (96) کارگاه‌ صورت موضوعی به خود گرفته است. بدین ترتیب یک معنای قرآنی با تکیه بر روش‌ها و رویکردهای متفاوت بررسی می‌شود. کوشش می شود در انتخاب معناهای قرانی، محوریت و اهمیت آن معنا در نظام معنایی قرآن کریم و نیز ملاحظات و ضرورت‌های اجتماعی لحاظ گردد. با همفکری اساتید عجالتاً معناهای اخلاقی-دینی به عنوان محور موضوعی کارگاه‌ها انتخاب شده‌اند.

سرفصل و محتوای آموزشی دوره :

گزارشی از مطالعات جدید در معناپژوهی تقوا

معناشناسی تقوا در قرآن با تکیه بر روش ساختاری

معناشناسی تقوا در قرآن با تکیه بر روش شناختی

معناشناسی  تقوا در قرآن با تکیه بر روش فرهنگی و تاریخی

با هدف افزایش دانش نظری بازمعرفی و بومی‌سازی روش‌های معناشناسی در حوزه مطالعات قرآن کریم

و ارتقای مهارت عملی در تحلیل متن قرآن کریم با استفاده از رویکردها و تکنیک‌های معناشناختی

آموزش علمی و نظری همراه با تمرین عملی و کارگاهی

شرکت در این دوره برای دانشجویان و پژوهشگران مطالعات قرآنی و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

sapp.ir/tamihcs

مرکز آموزش های آزاد تخصصی علوم انسانی