منظومه خیال در آثار محی الدین بن عربی

دوره آموزشی «درسگفتار منظومه خیال در آثار محی الدین بن عربی» توسط پژوهشکده فلسفه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی از تاریخ 9 بهمن‌ماه 1402 بصورت مجازی شروع می‌شود.

شاه کلید عرفان نظری محی الدین بن عربی ، عالم خیال است؛ همان عالمی که مجمع البحرین عالم عقلانی و عالم جسمانی است. و از آنجا که ابن عربی در اسپانیا متولد شد و در دمشق وفات یافت، می توان او را مجمع البحرین عالم یونانی و عالم اسلامی نیز معرفی کرد؛ همان شاخصه‌ای که موجب محبوبیت فراوان او، هم در میان مسلمانان، و هم در میان غربیها شده است.

در این درسگفتار تلاش می شود با توجه به میان رشته ای بودن مقوله خیال در شاخه های مختلف عرفانی، فلسفی، هنری، و ادبیات، آثار ابن عربی با موضوعیت این مقوله واکاوی شود به گونه‌ای که بتوان منظومه خیال را از منظر این پایه گذار عرفان نظری ترسیم نمود.

اصول اندیشه ابن عربی

خیال در سیر وجودی و قوس نزول

وجود برزخی نفس انسان

انسان کامل، محل سیر معرفتی در قوس صعود

عالم برزخ

با هدف افزایش دانش نظری در حوزه مفاهیم عرفانی

شرکت در این دوره برای دانشجویان، پژوهشگران عرفان نظری، فلسفه، هنر، ادبیات و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

مدت زمان دوره : 14 ساعت ( 7 جلسه .2 ساعته )7روز

زمان برگزاری: روزهای دوشنبه، ساعت 10 تا 12       تاریخ شروع دوره: 9 بهمن‌ماه 1402

کانال ایتای مرکز:    eitaa.com/mataihcs

تاریخ : از ۰۹ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۰۰ تا ۲۱ اسفند ۱۴۰۲