مهارت‌های جست‌وجوی پیشرفته در منابع دیجیتال فلسفی

دوره آموزشی «کارگاه مهارت‌های جست‌وجوی پیشرفته در منابع دیجیتال فلسفی» توسط پژوهشکده فلسفه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 13 آذرماه 1402 بصورت حضوری  برگزار می‌شود.

می‌دانیم که با پیشرفت فناوری اطلاعات و علوم رایانه‌ای اﺑﻌﺎد زیادی از زندگی انسانی دچار تحول شده و سرعت انجام بسیاری از کارها بیش‌تر و بیش‌تر شده است. از آن‌جا که پژوهش در زمینه‌های علمی و از جمله فلسفی نیز از این قاعده مستثنا نبوده است، همین امر اقتضا می‌کند دانشجویان و اساتید، با به‌روزرسانی اطلاعات رایانه‌ای مرتبط با منابع دیجیتال، از روش‌های نوین پژوهش و جست‌وجو بهره‌گیرند تا به سرعت و دقت پژوهش‌های علمی خود بیافزایند. از این رو در این کارگاه تخصصی درصددیم با آشنایی بیش‌تر با منابع دیجیتال فلسفی (فارسی و غیرفارسی) به این بپردازیم که چگونه سرعت و دقت پژوهش‌های فلسفی خود را به‌نحو قابل‌توجهی افزایش دهیم. نشان‌ خواهیم داد که یک پژوهشگر فلسفه، برای رسیدن کامل و بی‌عیب‌ونقص به این هدف، نباید به محتواهای قابل‌جست‌وجو در منابع دیجیتال فلسفی موجود بسنده کند؛ بلکه بسته به نیاز خود باید به تهیه تصویر و پی‌دی‌اف و OCR آن‌ها نیز بپردازد که خود این مستلزم مهارت‌های خاصی است که باید از افراد باتجربه‌تر آموخته شود.

آشنایی با انواع منابع دیجیتال فلسفی موجود (چه متنی و چه پی‌دی‌اف)

یادگیری مباحث نظری چگونگی OCR کردن پی‌دی‌اف‌های معمولی

یادگیری مباحث نظری چگونگی OCR کردن پی‌دی‌اف‌های غیرمعمول و پیچیده

با هدف افزایش دانش نظری آشنایی با انواع منابع دیجیتال فلسفی موجود

و ارتقای مهارت عملی چگونگی تهیه‌کردن انواع منابع دیجیتال فلسفی و جست‌وجوهای پیشرفته در آن از راه نرم‌افزارهای مناسب

شرکت در این دوره برای دانشجویان و پژوهشگران حوزه فلسفه و برای تمامی متخصصان و علاقه‌مندان علوم انسانی مفید است.

مدت زمان دوره : 6 ساعت ( 3 جلسه 2 ساعته) 3 روز

زمان برگزاری: روزهای دوشنبه، ساعت 15 تا 17 تاریخ شروع دوره: 13  آذرماه 1402