مبانی ادبیات شفاهی

دوره آموزشی «کارگاه مبانی ادبیات شفاهی» توسط کتابخانه استاد مینوی مدیریت کتابخانه مرکز اسناد و اطلاعات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی از تاریخ 19 دی ماه 1402 بصورت حضوری و مجازی شروع می‌شود.

فرهنگ را به دو شاخه می توان تقسیم کرد یکی فرهنگ رسمی و دیگر فرهنگ غیر رسمی یا همان فولکلور. شناخت دقیق و علمی هر جامعه مستلزم شناخت هر دو شاخه است. فرهنگ عامه به اداب ، آیین ها، مراسم، باورها و ادبیات شفاهی (افسانه ها، قصه ها، لطایف، امثال و ترانه ها می‌پردازد.) مقوله‌هایی که خارج از فرهنگ رسمی است. شناخت فرهنگ عامه در عین حال در بسیاری از موارد زمینه درک دقیق تر فرهنگ و ادب رسمی را فراهم می کند. افزون بر این باید گفت که بسیاری از شاهکارهای ادب رسمی در همه دنیا از جمله ایلیاد و اودیسه و شاهنامه  ریشه در ادب شفاهی یا فولکلور داشته اند. از این رو آشنایی با این فرهنگ برای کسانی که در عرصه ادبیات رسمی و نیز فرهنگ مطالعه دارند ضروری است.

فرهنگ و تقسیم بندی آن

فرهنگ عامه و ویژگی های آن

ادبیات عامه و ویژگی های ان

ادبیات عامه در جوامع بدوی و متمدن

منابع تاریخی فرهنگ و ادب عامه

با هدف افزایش دانش نظری: آشنایی با مبانی ادب عامه

و ارتقای مهارت عملی: نقد و تفسیر ادبیات شفاهی

شرکت در این دوره برای دانشجویان، پژوهشگران حوزه ادبیات ، فرهنگ، ایرانشناسی و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

زمان برگزاری: روزهای سه‌شنبه، ساعت 10 تا 12       تاریخ شروع دوره: 19 شهریورماه 1402

برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام:  Mata.ihcs.ac.ir

کانال ایتای مرکز:    eitaa.com/mataihcs

در صورت نیاز به شماره 09104107131 پیام بدهید