نقد داستان مدرنیستی معاصر در ایران (با رویکرد میان‌رشته‌ای)

دوره آموزشی «کارگاه نقد داستان مدرنیستی معاصر در ایران (با رویکرد میان‌رشته‌ای)» توسط کتابخانه استاد مینوی مدیریت کتابخانه مرکز اسناد و اطلاعات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی از تاریخ 22 شهریورماه 1402 بصورت  مجازی شروع می‌شود.

این دوره ترکیبی از نظریه و عمل است. می‌کوشیم به جای تدریس مباحث نظریۀ ادبی ـ که در ایران، عمدتاً به شیوه‌ای تکراری، مبتنی بر بازگویی مفاهیم رایج هر بخش از نظریه، و به صورتی نظری انجام می‌گردد ـ نقد و نظریۀ ادبی و بنیادهای فلسفی و جامعه‌شناختی آن را به صورتی عینی و انضمامی در داستان مدرنیستی فارسی پی بگیریم. به دیگر سخن، در این دوره، از متن به نظریه می‌رسیم و نشان می‌دهیم که خوانش داستان بر مبنای یک رویکرد نظری، کاری تقلیل‌گرایانه خواهد بود. در این دوره، خواهیم دید که چگونه هر متنی به روی مفاهیم و مسایل گوناگون نظریه گشودگی دارد و چگونه می‌توانیم با ترکیبی از رویکردهای مختلف نقادانه، لایه‌های گوناگون یک متن را بشکافیم تا دریابیم نسبت این مفاهیم و رویکردها با همدیگر و اتصال متن و نظریه به چه صورت است. بدین سبب در این دوره، خوانش و نقد داستان‌ها بر مبنای ترکیبی از رویکردهای روانکاوانه، جامعه‌شناسانه، روایت شناسانه و امثال آن خواهد بود و در نهایت، تمامی مسایل  متن به ایران معاصر و سنت‌های تاریخی ما پیوند خواهد خورد.

نظریۀ ادبی در پیوند با زیباشناسی فلسفی و جامعه‌شناسی ادبیات

سه قطره خون. خوانش و نقد متن‌محور

شازده احتجاب. خوانش و نقد متن‌محور

کریستین و کید. خوانش و نقد متن‌محور

معصوم سوم. خوانش و نقد متن‌محور

بره گمشدۀ راعی.  خوانش و نقد متن‌محور

گاوخونی.  خوانش و نقد متن‌محور

سمفونی مردگان. خوانش و نقد متن‌محور

آینه‌های دردار. خوانش و نقد متن‌محور

به همراه تمرین عملی بخش‌هایی از متن بر مبنای ترکیب مفاهیم

با هدف افزایش دانش نظری: آشنایی با مفاهیم و رویکردهای رایج نقد ادبی. درک پیوند مسایل نظریۀ ادبی با زیباشناسی فلسفی و جامعه‌شناسی. فهم شیوۀ اتصال تاریخی تمام این مفاهیم و رویکردها به همدیگر

و ارتقای مهارت عملی: نقد، خوانش، تحلیل جزءنگارانۀ داستان مدرنیستی. مهارت یافتن در تحلیل تمام نشانه‌های زبانی واحدهای کوچک متن و یافتن نسبت آنها با کلیت فرم

شرکت در این دوره برای دانشجویان، پژوهشگران حوزه داستان مدرنیستی فارسی و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

زمان برگزاری: روزهای چهارشنبه، ساعت 15 تا 18       تاریخ شروع دوره: 22 شهریورماه 1402

برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام:  Mata.ihcs.ac.ir

کانال ایتای مرکز:    eitaa.com/mataihcs