مدرسه زمستانی نسبت فلسفه دین و دین

دوره آموزشی «مدرسه زمستانی: نسبت فلسفه دین و دین» توسط گروه پژوهشی فلسفه دین پژوهشکده فلسفه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی از تاریخ 11 دی‌ماه 1400 بصورت مجازی شروع می‌شود.

در جهان کنونی، دین به عنوان یکی از موثرترین مؤلفههای حاضر که در جوامع انسانی، چه در عرصة فکر و چه در عرصة عمل موجب مناقشه و مورد مناقشه است، به طور فزایندهای نیازمند تأمل عقلانی است. فلسفة دین به عنوان مجموعة تلاشهای عقلانی صورتگرفته بر روی موضوع دین به طور کلی، میتواند نقش بارزی در اقناع دینی و جلوگیری از مناقشه و دستیابی به صلح باشد. از همین رو، فلسفة دین به دلیل ماهیت میانرشتهای خود نیازمند بازتعریف دائمی است؛ زیرا خلط این رشته با سایر رشتههای نزدیک به آن همچون الهیات و کلام و فلسفههای دینی(فلسفة مسیحی، یهودی، اسلامی و ...) که بسیار محتمل است میتواند آن را از محتوای معرفتی و تکالیف عملی خود تهی نماید. فضای فکری کنونی در فلسفة دین شدیداً تحت تأثیر فلسفههای مسیحی و گرایشات تحلیلی است، لذا بهجاست تا در این بازتعریف سویههای مغفول ماندة درخشانی که در سنت اسلامی و فضای فکری غیرتحلیلی وجود دارد نیز موردتوجه قرار گیرد. از همین رو، تلاش برای تعریف دقیق و منسجم و بیطرف و جامع از این رشته نه یک مسالة معرفتی مهجور که مسالة فکری-عملی زندگی امروز است و ابعادی بینالمللی دارد، هرچند که ضرورت آن در جامعة کنونی ایران که جامعهای دینی است، بسیار بارزتر است. ملاحظات فوق، گروه پژوهشی فلسفة دین را واداشت تا با دعوت از متخصصان داخلی و خارجی این حوزه در اطراف فلسفة دین واقعی به تأمل بپردازد. این تأملات میتواند به آشکار شدن زاویههای پنهان مانده و ظرفیتهای فراوان و مورد غفلت این رشته و شکوفایی آن کمک شایانی نماید.

دین و فلسفه دین – محمد سعیدی مهر

نسبت دین و اخلاق در مابعدالطبیعه دکارت - سید مصطفی شهرآیینی

Philosophy of religion and meaning of life - Charles Taliaferro

فلسفه دین، امکان رویکرد اسلامی و تفاوت آن با کلام جدید - ابوالفضل ساجدی

فلسفه دین مبتنی بر آزمون چیست ؟ معرفی نمونه مسله شر در فلسفه دین مبتنی بر آزمون - نعیمه پورمحمدی

فلسفه دین از منظری زنانه - مریم صانع‌پور

ضرورت تحلیل زمینه‌های مسیحی مباحث فلسفه دین در فلسفه‌ورزی های آنها – حمیدرضا آیت‌اللهی

آیا مسائل و موضوعات مختلف فلسفه‌ی دین اهمیت یکسانی دارد؟ مساله (مسائل) اصلی و بنیادی فلسفه‌ی دین چیست؟ - اعظم قاسمی

فلسفه دین و ضرورت توجه به بصیرت‌های متکلمان در دلایل سمعی – رضا اکبری

Existential phenomenology and religious life - George Pattison

The devout self - George Pattison

The role of vocation in the devout life and the eclipse of the idea of vocation in modern secular society - George Pattison

موضوع:مسئله حقیقت (صدق) در زبان دین- مهدی اصفهانی

فلسفه دین و زیست دینی - رسول رسولی پور

چیستی واقعیت نهایی - ابراهیم آزادگان

رابطه فلسفه دین با دین - سید امیر اکرمی

فلسفه دین؛ معرفتی فلسفی یا دینی؟ - امیرصادقی

رویکرد هایی به  فلسفه های دین اسلامی - محمد لگن هاوزن (سخنرانی به زبان انگلیسی)

با هدف افزایش دانش نظری در مورد مبانی نظری فلسفة دین و تدقیق در تعریف و تعیین کارکردهای این رشته

و ارتقای مهارت عملی در تولید محتوا در حوزة فلسفة دین بهویژه در زمینة تعریف و مرزبندی این رشته

بازآموزی، تقویت و توانمندسازی در حوزة دقتورزی نظری و فلسفی بر روی تعریف دقیق رشتة مورد پژوهش و تقویت عملی توان تولید محتوا در تعامل با رویکردهای متفاوت در این حوزه

شرکت در این دوره برای دانشجویان، پژوهشگران رشتة فلسفة دین و برای تمامی متخصصان و علاقه‌مندان علوم انسانی مفید است.

زمان برگزاری: روز یکشنبه تا چهارشنبه، ساعت 8 تا 19       تاریخ: 11 الی 14 دی ماه 1401

کانال سروش مرکز:     splus.ir/tamihcs

مکان : پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی(آنلاین)

تاریخ : از ۱۱ دی ۱۴۰۱ ساعت ۰۸:۰۰ تا ۱۴ دی ۱۴۰۱