بررسی تحولات نوین در حوزه حقوق بین الملل: وضعیت اوکراین و روسیه

دوره آموزشی «درسگفتار بررسی تحولات نوین در حوزه حقوق بین الملل: وضعیت اوکراین و روسیه» توسط پژوهشکده اندیشه سیاسی، انقلاب و تمدن اسلامی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 9 آذر ماه1401 بصورت مجازی برگزار می‌شود.

با عنایت به گذشت بیش از شش ماه از آغاز وضعیت جنگی  میان دو کشور جمهوری اوکراین و فدراسیون روسیه وضعیت موجود علاوه بر تبعات و نتایج سیاسی و ژئوپولتیک در روابط بین الملل در حوزه حقوق بین الملل موجود نیز پرسش ها و باب های جدیدی را مطرح ساخته است.

با توجه به تحولات صورت گرفته در عرصه معاهدات بین الملل و حقوق بین الملل عمومی در سال های اخیربه نظر میرسد  ضروری است ضمن بررسی اکادمیک ابعاد و زوایای حقوقی بحران اوکراین-از جمله موارد نو ظهوری مانند نقش آفرینی شرکت های امنیتی خصوصی و موارد مشابه - بهوا کاوی زمینه ها و همچنین تاثیرات ان در حقوق بین الملل رو به تحول کنونی نیز پرداخته شود.

از این رهگذر  می توان به هدف افزایش دانش نظری و تحلیلی و کسب رویکرد آینده پژوهانه در این حوزه نزدیک تر  شویم.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی:

بررسی وضعیت حقوقی حاضر در مناقشه اوکران و روسیه لزوم زمینه شناسی و تفکیک واژگان حقوقی و سیاسی مانند: جنگ، بحران، مقابله مسلحانه و ادبیات حقوقی مربوطه.

آشنایی کلی با قواعد موجود حقوق بین الملل ناظر بر وضعیت های جنگی: حقوق جنگ، حقوق بین المل بشر دوستانه، مبانی حقوق همبستگی، وظایف بازیگران دولتی و غیر دولتی در مخاصمات مسلحانه ومباحث مشابه.

اجمالی با کنوانسیون های معاصر در حوزه مورد بحث  و نقش بازیگران غیر دولتی مانند کنوانسیون مونترو 2008 و غیره.

پرسش و پاسخ

باهدف افزایش دانش نظری در حوزه تحولات حقوق بین الملل در سال های اخیر

آشنایی با ادبیات اکادمیک تولید شده در حوزه بازیگران غیر دولتی در حقوق جنگ  بالاخص و حقوق بین الملل به طور عام

و ارتقای مهارت عملی در تحلیل رویداد های حقوقی بین المللی با رویکرد انتقادی و نقد محور

شرکت دراین دوره برای پژوهشگران و دانشجویان رشته های علوم انسانی و به ویژه رشته علوم سیاسی روابط بین الملل مطالعات منطقه ای سیاستگذاری و حقوق بین الملل عمومی وبرای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفیداست.

مدت زمان دوره : 2ساعت ( 1جلسه2ساعته)1روز

زمان برگزاری: روزچهارشنبه، ساعت10تا 12تاریخ: 9 آذرماه1401

کانال سروش مرکز:sapp.ir/tamihcs

تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکترصادق آئینه وند (64 غربی)