ویرایشِ زبانی (فنّی یا صوری، و نگارشی)، علمی و عملی

پژوهشکدۀ زبان و ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی ویرایشِ زبانی (فنّی یا صوری، و نگارشی)، علمی و عملی

آقای سیدجلیل شاهری لنگرودی

پژوهشگر و متخصص ویراستاری

ویرایش، یکی از حسّاس‌ترین مراحل چاپ و نشر یک اثر است؛ و در اینجا است که هرگونه تغییری در متن صورت می‌گیرد تا اصلی‌ترین نقش زبان، یعنی ایجاد ارتباط(بین نویسنده/مترجم و مخاطب/خواننده) برقرار شود.

در سال‌های اخیر، اکثر ناشران توجه ویژه‌ای به ویرایش اثر پیش از چاپ آن داشته‌اند و دیگر کمتر اثری بدون ویراستاری به‌چاپ می‌رسد. همین امر سبب شده است بستری برای اشتغال متخصصان در زمینۀ ویراستاری فراهم شود که قطعاً علاوه بر آنچه در ضمیر فرد از ذوق و قریحه در تشخیص صحیح‌تر و زیباتر وجود دارد، تسلط به فن ویرایش، خصوصاً ویرایش علمی و دقیق می‌تواند عامل متمایزکنندۀ شخص از مدعیان باشد و فضای مناسبی را در حوزۀ ویرایش درمیان ناشران و سایر سازمان‌ها برای اشتغال دراختیار وی قرار دهد؛ ضمن اینکه فراگیری این فن، به نگارش بهتر، صحیح‌تر و دقیق‌تر پژوهش‌های علمی کمک شایان توجهی می‌کند.

از این رو، این دوره با هدف تربیتِ ویراستارانی با پشتوانۀ علمی، آن‌چنان‌که بتوانند برایِ هر تغییرِ ویرایشیِ خود در متن، دلیلی منطقی و علمی داشته باشند و نیز پژوهشگرانی که توانایی نگارش متون گوناگون را با توجه به قالبی که مطلوب محتوای هر نوع متن است، داشته باشند، برگزار می‌شود.

کلیاتِ ویرایش (تعریفِ ویرایش و انواعِ آن، لزومِ ویرایش و نمونه‌خوانیِ آثار، ...)؛

ویرایشِ نگارشی (شاملِ نحو در ویرایش، معناشناسی و کاربردشناسی در ویرایش، واژگان در ویرایش)

ویرایشِ فنّی یا صوری (شاملِ واج‌شناسی در ویرایش، ساخت‌واژه در ویرایش)؛ کالبدشناسی کتاب(Book Anatomy)؛و ویرایش عملی

روش کار در جلسات عملی به این صورت است که شرکت‌کنندگان در هر جلسه، متنی دریافت خواهند کرد تا در فاصلۀ دو جلسه، آن را از هر جهت(فنّی و نگارشی) ویرایش و نیز نمونه‌خوانی کنند و آنگاه در جلسۀ بعد ارائه و به‌شکل گروهی دربارۀ ویرایش و نمونه‌خوانی متن بحث کنند و درنهایت مدرس با یادآوری مباحث نظری مرتبط، شرکت‌کنندگان را درجهت اصلاح هر مورد هدایت کند؛ ضمن اینکه ویرایش و نمونه‌خوانی جمله‌به‌جمله (به‌عنوان واحد بحث) ازطریق پاورپوینت انجام خواهد شد.

با هدف افزایش دانش نظری نحوه نگارش صحیح انواع متون

ارتقای مهارت عملی کسب مهارت ویراستاری همراه با دلایل علمی

شرکت در این دوره برای پژوهشگران و دانشجویان رشته‌های زبان‌شناسی، و زبان و ادبیات فارسی،  ویراستاران، و نمونه‌خوانان تجربی مفید است.

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است.​

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

تلفن مشاوره و ثبت نام ( در ساعت اداری ) : 88624485 سرکار خانم عبدالهی

نشانی: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (64 غربی)- پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

کانال تلگرام مرکز :  @ihcsoe

مرکز آموزش‌های آزاد تخصصی علوم انسانی