درآمدی بر زبان‎ شناسی رایانشی (پیشرفته)

دوره آموزشی «درسگفتار درآمدی بر زبان‎شناسی رایانشی (پیشرفته)» توسط پژوهشکده زبان‎شناسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و با همکاری مدیریت همکاری های علمی بین‌المللی پژوهشگاه و دانشگاه کابل در تاریخ  12 آبان ماه 1400 بصورت مجازی برگزار می‌شود.

امروزه بین‎رشته‎ای‎های مرتبط با زبان‎شناسی متنوع شده و بسیارگسترش یافته‎است. یکی‏از این بین‎رشته‎ها زبان‎شناسی رایانشی است که از تلفیق زبان‏شناسی و رایانه به‏دست می‎آید. هدف از زبان‎شناسی رایانشی تولید و درک زبان طبیعی توسط رایانه است که به‎واسطه الگوریتم‎های رایانشی قابل انجام است. وجود بستر وب و حجم زیاد داده زبانی در این بستر این امکان را میسر می‎سازد با پردازش این حجم داده ارزش افزوده‎ای به‎دست آید که این ارزش افزوده می‎تواند جنبه تجاری پیدا کند و به اشتغال‎زایی منجر شود.

در این درسگفتار تلاش می‎شود به‎صورت مقدماتی، کلیات زبان‎شناسی رایانشی معرفی گردد. همچنین در این درسگفتار به پردازش زبان فارسی و مشکلاتی محتملی که برخورد با آنها اجتنابناپذیر است پرداخته می‎شود.

درآمدی بر روش‌های یادگیری ماشینی بامربی و بی‌مربی

معرفی روش‌های ماشینی تحلیل زبان‌شناختی در حوزه نحو

معرفی روش‌های ماشینی تحلیل زبان‌شناختی در حوزه معنا

با هدف افزایش دانش نظری درباره مفاهیم اولیه در حوزه زبانشناسی رایانشی

شرکت در این دوره برای پژوهشگران حوزه IT، دانشجویان زبان‎شناسی کاربردی رایانشی و پیکره‎ای و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

زمان برگزاری: روزهای چهارشنبه، ساعت 14 تا 18       تاریخ شروع: 5 آبان ماه 1400

تاریخ : از ۱۲ آبان ۱۴۰۰ تا ۰۳ آذر ۱۴۰۰