انسان شناسی انتقادی

به نام خداوند جان و خرد

گروه پژوهشی تمدن اسلامی

پژوهشکده اندیشه سیاسی و تمدن اسلامی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

سلسله کارگاه های تخصصی تمدن پژوهی را برگزار می کند:

کارگاه آموزشی

انسان شناسی انتقادی

مسایل مربوط به حوزه انسان شناسی با همه اهمیت و ضرورت، آنچنان که باید مورد توجه مجامع علمی ما قرار نگرفته است؛ به ویژه انسان شناسی فلسفی با رویکرد اسلامی لذا انسان شناسی، علاوه بر این که خود یکی از علوم مبنایی و ریشه ای در حوزه علوم انسانی محسوب شده و موضوع ساز سایر حوزه های تخصصی علوم انسانی و اجتماعی است و به دلیل کاربردی بودن مسایل آن، بسیاری سوالات نظری و مشکلات علمی- اجتماعی جامعه را نیز می توان با توجه به دستاوردهای پژوهشی آن را مورد تحلیل قرار داد. سلسه کارگاه های انسان شناسی انتقادی در صدد طرح مهم ترین مسایل مطرح در حوزه انسان شناسی فلسفی با رویکرد اسلامی است تا از این طریق ضمن آشنایی و دانش افزایی موضوعات و مسایل این حوزه، راه های تفکر انتقادی پیرامون این موضوع را دنبال کرده و چالش های پژوهشی را مساله یابی کند. علاوه بر این در زاویه این رویکرد انتقادی، شیوه ها و تکنیک های حل مساله در این خصوص را نیز دنبال می کند تا از این طریق توان نقد، تحلیل و پرورش خلاقیت ذهنی را در مخاطب افزایش دهد. طرح مسایل انسان شناسی در قالب یک گفتگوی دیالوگی سازمان یافته با هدف آماده سازی ذهن برای تمرین مهارت های نقد و تفکر، این امکان را برای مخاطب فراهم می سازد که نحوه فکر کردن و پژوهشگری در حوزه علوم انسانی (از زاویه مسایل انسان شناسی) را بیاموزد. لذا تاکید بر انسان شناسی «انتقادی»، تمرکز بر قوه نقّادی، مهارت حل مساله و شیوه دیالوگی بودن است.

هدف این است که با این روش، مخاطب در یک فضای آزاد اندیشه ورزی قرار گیرد و در نهایت خود بتواند در مواجهه با مسایل خاص انسان شناسی به تحلیل و پژوهش و احیانا نظرپردازی بپردازد.

سرفصل و محتوای آموزشی کامل دوره :

انسان شناسی در منظر تقسیم بندی علوم

تعریف علم انسان شناسی و بررسی مدل تحلیل مولفه های علم

رویکردها و روش های انسان شناسی، پیچیدگی و دلایل آن

اهمیت نقش روش در علوم

دکتر سید حسین حسینی

(عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی)

با هدف افزایش دانش نظری و شناخت مسایل انسان شناسی

و ارتقای مهارت تفکر انتقادی با رویکرد انسان شناسی

آموزش علمی و نظری همراه با تمرین عملی و کارگاهی

شرکت در این دوره برای دانشجویان و پژوهشگران حوزه علوم تربیتی و فلسفه و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

مدت زمان دوره : 10 ساعت (5 جلسه 2ساعته ) 1 روز

زمان برگزاری: روز پنجشنبه، ساعت 8 تا 19       تاریخ:۲۹ خرداد ماه 1399

هزینه ثبت نام: 600/000 ریال _ با تخفیف 500/000ریال _ دانشجویان پژوهشگاه 400/000 ریال

این دوره بصورت آنلاین وغیر حضوری برگزار می شود

**

sapp.ir/tamihcs

لطفا در صورت نیاز به شماره 09036200266 پیام بدهید.

مرکز آموزش های آزاد تخصصی علوم انسانی

.