تحول آرای فلسفی یورگن هابرماس دربارۀ نقش دین در حوزۀ عمومی

گروه تاریخ و تمدن غرب پژوهشکده غربشناسی و علم پژوهی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی تحول آرای فلسفی یورگن هابرماس دربارۀ نقش دین در حوزۀ عمومی

دکتر معصومه بهرام

هیات علمی دانشگاه الزهرا و مولف کتاب " تحول آرای فلسفی یورگن هابرماس دربارۀ نقش دین در حوزۀ عمومی" انتشارات وایا

اساساً دین و بررسی نقش آن در زندگی مردم از دیدگاه فلسفی موضوعی است که تحقیق و غنی کردن آن به خودی خود ضرورت مطالعه و پژوهش دارد. اما با توجه به ظهور مجدد دین در جوامع مدرن و سکولار و رویکرد مردم به آن، در مقیاسی که از آن به عنوان یک پدیده شگفت انگیز یاد شده، ضرورت بررسی این موضوع بیش از پیش احساس می شود. به علاوه، اگرچه هابرماس از مدافعان مدرنیته محسوب می شود، لیکن نقد بنیادین او به مدرنیته و توجه اش به جایگاه مثبت دین در حوزۀ عمومی موجب شده است که این مباحث خصوصاً از جانب اندیشمندان روز به روز گسترده تر شود. پرداختن به نقش دین در حوزۀ عمومی از جانب اندیشمندی چون هابرماس، که عقایدش همواره مورد توجه محافل علمی و جهانی بوده، بیانگر حساسیت و اولویت این مسأله برای بشریت امروزی است. بنابراین برگزاری این دوره آموزشی می تواند در غنا و توسعه منابع موجود در خصوص آرای هابرماس مفید و مؤثر باشد.

مقدمات ورود به بحث هابرماس

«حوزه عمومی» از نگاه هابرماس

تفکرات اولیۀ هابرماس دربارۀ نقش دین در حوزۀ عمومی

تفکرات اخیر هابرماس دربارۀ نقش دین در حوزۀ عمومی

با هدف افزایش دانش نظری دربارۀ نقش دین در حوزۀ عمومی با عناصر بنیادی تفکر هابرماس

ارتقای مهارت عملی در ارزیابی ارزش ها و محدودیت های تفکر فلسفی هابرماس دربارۀ دین

شرکت در این دوره برای دانشجویان، پژوهشگران و علاقمندان به مباحث هابرماس  مفید است.

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است.

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

تلفن مشاوره و ثبت نام ( در ساعت اداری ) : 88624485 سرکار خانم عبدالهی

نشانی: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (64 غربی)- پژوهشگاه علوم­انسانی و مطالعات فرهنگی

کانال تلگرام مرکز :  @ihcsoe

مرکز آموزش‌های آزاد تخصصی علوم­انسانی