تربیت مربی فلسفه برای کودکان و نوجوانان (مرحله مقدماتی)

دوره آموزشی «کارگاه تربیت مربی فلسفه برای کودکان و نوجوانان (مرحله مقدماتی)» توسط گروه پژوهشی فلسفه برای کودکان و نوجوانان (فبک) پژوهشکده اخلاق و تربیت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 4الی 7 بهمن‌ماه1403 بصورت حضوری و مجازی برگزار می‌شود.

در راستای اهداف عالی پژوهشگاه و پژوهشکده اخلاق و تربیت، برای گسترش و پیشبرد و ارتقاء علوم تربیتی و تربیت کودکان و نوجوانان بواسطه نگاه‌های جدید دانش تعلیم و تربیت و آموزش‌های اخلاقی، با توجه به دیدگاه‌های اسلامی- ایرانی، و نیز بهبود بخشیدن به امور آموزشی و پژوهشی و ارتقای سطح علمی جامعه در زمینه علوم تربیتی، و همچنین پیرو برنامه‌های عملیاتی مصوب این پژوهشکده و گروه فبک در سند برنامه راهبردی پژوهشگاه، این گروه حدود دو دهه است که اقدام به برگزاری کارگاه آموزشی در زمینه تربیت مربی فبک (تسهیلگر) کرده است. این کارگاه‌ها در سه مرحله مقدماتی، تکمیلی و عملی برگزار می‌شود که در نهایت با گذراندن مرحله کارورزی این دوره به پایان می‌رسد. گروه فلسفه برای کودکان و نوجوان (فبک) که کودکان و نوجوانان را مستعد فلسفه‌ورزی می‌داند و بر آن است که می‌توان و باید با برنامه‌ای دقیق، آنان را با مفاهیم و موضوعات فلسفی و نیز مهارتهای منطقی آشنا کرد، با کارگیری یافته‌های علوم تربیتی جدید و آموزش مهارت‌های زندگی و اجتماعی (جمعی و فردی) در برگزاری این کارگاه­ها تمام تلاشش را انجام می‌دهد تا بر اساس یافته‌های جدید برنامه‌های خود را بروز کند.

فایل پوستر

سرفصل‌ها و محتوای دوره آموزشی:

اهداف، ضرورت‌ها، مبانی، تاریخچه و رویکردهای  برنامه فلسفه برای کودکان

مروری به مباحث فلسفی حوزه کودک

ویژگی های تسهیلگر  برنامه فبک

ویژگی‌های ابزارهای (داستانها و غیره) فبک

امکان فلسفه‌ورزی کودکان

تمرین و تعیین جایگاه تفکر مراقبتی در حلقه کندوکاو

تمرین و تعیین جایگاه تفکر خلاق در حلقه کندوکاو

حلقه کندوکاو  و مهارت‌های تسهیلگر در حلقه کندوکاو

اجرای کلاسیک حلقه کندوکاو با داستان

تمرین تفکرنقادانه (استدلال)

تمرین تفکر نقادانه(کشف ابهام و مغالطه)

با هدف افزایش دانش نظری کسب مهارت‌های تسهیلگری (مربیگری) برنامه فلسفه برای کودکان

شرکت در این دوره برای چه کسانی مفید است؟

شرکت در این دوره برای علاقه‌مندان به برنامه فبک، فارغ‌التحصیلان دوره کارشناسی ارشد یا دانشجویان دکتری رشته‌های فلسفه، ادبیات داستانی، علوم تربیتی، فلسفه تعلیم و تربیت و روان‌شناسی، مربیان مهد کودک، معلمان درس تفکر و پژوهش یا درس تفکر و مهارت‌های زندگی در پایه ششم و هفتم، کسانی که تجربه اجرای برنامه فلسفه برای کودکان را در مدارس داشته‌اند. و برای تمامی متخصصان و علاقه‌مندان علوم انسانی مفید است.

در کلاس مجازی تصویر بسته معادل غیبت است لذا باز بودن تصویر ها اجباری است و میکروفون ها باید قابلیت باز شدن داشته باشند.

غیبت بیش از دو جلسه ممکن نیست و موجب تجدید دوره می‌شود.

*رعایت قوانین و پوشش دانشگاهی در تمام مراحل برگزاری دوره ضروری است و جزء شرایط ثبت نام می باشد 

*مهلت ثبت نام در دوره بعدی یکسال است و در صورت عدم ثبت نام و سپری شدن بیش از یکسال از زمان برگزاری دوره حاضر، دانش پذیران برای ادامه کارگاهها و دریافت مدرک تسهیلگری لازم است در این دوره مجددا شرکت کنند.

*شرط اعطای «گواهینامه صلاحیت مربیگری» حضور در چهار مرحله (مقدماتی، تکمیلی، عملی و کارورزی) و قبولی در آزمون های دوره است.

* اعتبار گواهی مربیگری:

الف). اعتبارگواهی مربیگری برای دانش‌پذیرانی که در آزمون عملی نمره با درجه"متوسط" را کسب کرده‌اند به مدت 1 سال بعد از صدور گواهی است

ب). اعتبارگواهی مربیگری برای دانش‌پذیرانی که در آزمون عملی نمره با درجه"خوب به بالا" را کسب کرده‌اند به مدت 2 سال بعد از صدور گواهی است

*شرایط تمدید و ارتقاء نمره کیفی گواهی مربیگری:

الف) مربیانی که گواهی یک‌ساله دریافت کرده‌اند بعد از گذشت 9 ماه و قبل از اتمام اعتبار گواهی می‌توانند حداقل یکبار با شرکت در آزمون رایگان دوره کارورزی (آنلاین یا حضوری به صلاحدید گروه) سطح نمره عملی خود را ارتقاء دهند.

ب) تسهیلگرانی که گواهی دو‌ساله دریافت کرده‌اند، بعد از گذشت 9 ماه و قبل از اتمام اعتبار گواهی خود می‌توانند حداقل یکبار در آزمون رایگان دوره کارورزی (آنلاین یا حضوری به صلاحدید گروه) شرکت کرده و گواهی خود را در صورت قبولی برای 3 سال تمدید نمایند.

ج) هر تسهیلگر می‌تواند قبل از اتمام اعتبار گواهی با شرکت در آزمون دوره کارورزی (آنلاین یا حضوری به صلاحدید گروه) و پرداخت هزینه، سطح نمره عملی خود را ارتقاء دهند.

د) تسهیلگرانی که در آزمون نظری دوره نمره ضعیف آورده‌اند، جهت کسب نمره قبولی می‌بایست با پرداخت هزینه آزمون، در امتحان نظری شرکت نمایند.

مدت زمان دوره : 22 ساعت ( 11 جلسه 2 ساعته) 4 روز

زمان برگزاری: روز پنجشنبه، ساعت 8 تا 15/30         تاریخ برگزاری : 4 بهمن‌ماه 1403 (بصورت مجازی)

روز جمعه، ساعت 8 تا 12 تاریخ برگزاری : 5 بهمن‌ماه 1403 (بصورت مجازی)

روزهای شنبه و یکشنبه، ساعت 8 تا15/30               تاریخ برگزاری : 6 و 7 بهمن‌ماه 1403 (بصورت حضوری)

 

با ارائه گواهینامه معتبر و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارای ارزش علمی و اداری و قابل ترجمه

کانال ایتای مرکز:    eitaa.com/mataihcs

مشاوره: 88624485

در صورت نیاز به شماره 09104107131 پیام بدهید

تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (64 غربی)

مدیریت ترویج دستاوردهای پژوهش های علوم انسانی


مکان : پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی(آنلاین و حضوری)

تاریخ : از ۰۴ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۰۰ تا ۰۷ بهمن ۱۴۰۳

تاریخ ثبت نام : از ۱۸ دی ۱۴۰۳ ساعت ۹:۳۰ تا ۲۹ دی ۱۴۰۳ ساعت ۹:۳۰

طول دوره : ۲۲ ساعت ( ۱۱ جلسه ۲ ساعته) ۴ روز

ظرفیت کل : ۲۰


تعداد بازدید:۳۵۹