شیوه‌های نگارش مقالات علمی با موضوع تعلیم و تربیت مخصوص معلمان آموزش و پرورش و پژوهشگران (ویژه همایش تربیت در زیست بوم جدید)

دوره آموزشی «شیوه‌های نگارش مقالات علمی با موضوع تعلیم و تربیت» توسط پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی پژوهشگاه با همکاری اداره‌کل آموزش و پرورش شهرستان‌های تهران (دبیرخانه اجرایی نخستین همایش بین المللی و دومین همایش ملی تربیت در زیست بوم جدید)  در تاریخ 4 تیرماه 1403 بصورت مجازی شروع می‌شود.

پایه هر علمی روش شناخت آن است و اعتبار و ارزش قوانین هر علمی به روش شناختی مبتنی است که در آن علم به کار می‌رود. ممکن است از «روش تحقیق» معانی متمایزی استنباط شود، در اینجا منظور از روش تحقیق یک فرآیند نظام مند برای یافتن پاسخ یک پرسش یا راه حل یک مساله است. مراحل اصلی روش علمی نیز شامل این موارد است:

1 ـ پی بردن به مسأله؛ 2 ـ جستجوی پیشینه؛ 3 ـ تدوین فرضیه؛ 4 ـ جمع آوری اطلاعات و آزمون فرضیه؛ 5 ـ پذیرش رد یا تعدیل کردن فرضیه

در ابتدا پژوهشگر با مشاهدۀ وضعیتی مبهم، ناآشنا و نامعین، با دغدغه‌ای روبرو می‌شود. لذا در جستجوی موضوع تلاش می‌کند عوامل مؤثردر بروز مسئله را با حدس یا گمان، شناسایی کند. گام بعدی تدوین سؤالات تحقیق یا فرضیه است که در مرحلۀ پس از آن، با انجام پژوهش، آخرین مرحله که دستیابی به پاسخ سئوالات اعم از حل مسئله یا رد فرضیه است را به نتیجه می‌رساند. دورۀ حاضر با توجه به ضرورت آشنایی معلمان و دبیران آموزش و پرورش به عنوان گروه هدف در انتقال دانش به نسل آینده با رویکردها و شیوه های مختلف نگارش مقالات علمی در حوزه تعلیم و تربیت طراحی و ارائه خواهد شد.

با هدف افزایش دانش نظری برای نگارش مقالات علمی

و ارتقای مهارت عملی در عملیاتی کردن موضوع کارگاه ذیل عنوان شیوه های نگارش مقالات علمی

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی:

شناسایی مسئله و پرسش پژوهش

انتخاب موضوع

تدوین بیان مسئله

متغیر

مفاهیم پژوهش

بررسی پیشینه و چارچوب نظری پژوهش

استفاده از انواع روش‌های پژوهش کمّی

استفاده از انواع  روش‌های پژوهش کیفی

نمونه‌گیری و ابزار اندازه‌گیری

جمع‌آوری و تحلیل داده‌‌ها

آمار توصیفی و استنباطی

نتیجه‌گیری پژوهش

ضمائم

شرکت در این دوره مخصوص معلمان و دبیران آموزش و پرورش در همه پایه‌های تحصیلی به منظور تقویت مهارت‌های روش تحقیق و مقاله‌نویسی آنان و شرکت در نخستین همایش بین المللی و دومین همایش ملی تربیت در زیست بوم جدید پیش‌بینی و برنامه‌ریزی شده است.
سایر پژوهشگران و علاقمندان به این موضوع نیز می‌توانند در این دوره شرکت نمایند

مدت زمان دوره : 6 ساعت ( 2 جلسه 3 ساعته) 1 روز

زمان برگزاری: روز دوشنبه، گروه اول (ساعت 9 تا 12 و 13 تا 16)    تاریخ برگزاری: 4 تیرماه 1403

کانال ایتای مرکز:    eitaa.com/mataihcs