روش‌شناسی تحقیق در علوم انسانی

دوره آموزشی «کارگاه روش‌شناسی تحقیق در علوم انسانی» توسط پژوهشکده مطالعات فرهنگی و ارتباطات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در روزهای 21و 28 تیرماه  1402 بصورت مجازی (آنلاین) برگزار می‌شود.

روش تحقیق یک مرحله از مراحل انجام تحقیق است که کم و بیش ساختارمند است و از اصول ثابتی پیگیری می کند. یادگیری این اصول فرایند چندان طولانی نیست و از این رو نیاز است که پژوهشگران و علاقمندان به پژوهش در کوتاه‌ترین زمان ممکن با آن آشنا شوند. "کوتاه ترین زمان ممکن" به معنی چشم پوشی از اصول جزئی که عمدتا در فرایند انجام تحقیق پژوهشگران با آن مواجه می شوند نیست. برغم این موضوع در بسیاری از دوره های آموزشی کوتاه مدت و یا حتی بلند مدت، به بیان کلیات بسنده می شود، و پژوهشگر با ورود به میدان پژوهش با سئوالاتی روبرو می شود که ضمن خسته کننده کردن فرایند پژوهش، انگیزه های پژوهشگر را نیز تحت تأثیرات منفی قرار می دهد. از اینرو، اهمیت یادگیری روش شناسی تحقیق می تواند بنیان مستحکمی باشد که پژوهشگر فعالیت های علمی خود را با اطمینان بر آن استوار سازد. ایجاد چنین بنیان مستحکمی ضرورت برگزاری این دوره آموزشی را مورد تأیید قرار می دهد.

مقدمه ای بر تحقیق

علم و تحقیق علمی

ضرورت انجام یک تحقیق معتبر

فرایند تحقیق

نقش نظریه ها در تحقیق

طراحی تحقیق

اصول عملیاتی تحقیق

اندازه گیری سازه ها

روایی و پایایی

نمونه گیری

جمع آوری داده ها

مقدمه ای بر تحلیل داده ها

اهداف این دوره عبارتند از:

*افزایش دانش نظری؛                            * آشنایی با علم و تحقیق علمی با نگاهی به تاریخچه علم و پارادایم ها؛

*آشنایی با مباحث نظری انجام تحقیق؛        *ارتقای مهارت عملی در طراحی یک روش تحقیق متناسب با حوزه تحقیق؛

*اجرای طرح تحقیق از بیان مسئله، بیان اهداف، فرضیه ها، ابزار گردآوری داده ها، نمونه گیری، گردآوری داده ها، و روشهای تجزیه و تحلیل داده ها تا بحث و نتیجه گیری

شرکت در این دوره برای دانشجویان، محققان، داوران و دست اندرکاران نشریات علمی، و علاقمندان حوزه علم و تحقیق علمی مفید است.

تاریخ برگزاری: 21 و 28 تیرماه 1402ساعت 9 تا 13

برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام:  Mata.ihcs.ac.ir