روش تحقیق کیفی : مصاحبه پژوهشی

دوره آموزشی «کارگاه روش تحقیق کیفی: مصاحبه پژوهشی» توسط پژوهشکده تاریخ ایران پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 16 آذر ماه 1400 بصورت مجازی برگزار می‌شود.

اهمیت انجام  پژوهش کیفی درباره فرهنگ جوامع امری واضح است که نیاز چندانی به تاکید آن نیست لکن چگونگی انجام آن بدین حد واضح و آشکار نیست. لازمه انجام پژوهش کیفی خوب؛ تبحر نظری و عملی در این روش، تسلط در تدوین راهنمای مصاحبه خاص هر پژوهش و  توانایی انجام مصاحبه مؤثر است. که این مهم مستلزم وقت، مطالعه و تجربه عملی بسیار است.  در کارگاه حاضر تلاش می شود تا   موارد پیش‌گفته در خصوص؛  پژوهش کیفی، تدوین راهنمای مصاحبه  و انجام مصاحبه موثر، به صورت کاربردی و ساده  ارائه گردد.  تا پژوهشگرانی که تجربه تحقیق میدانی نداشته اند، با بکارگیری آن بتوانند به مطالعه میدانی و عملی  وارد شوند.

مقایسه پژوهش های کمّی و کیفی

دورانی و غیر خطی بودن فرایند تحقیق کیفی

ضرورت تحقیق کیفی

انواع راهبردهای کیفی (روایت پژوهی، پدیدار شناسی، نظریه زمینه ای، مطالعه موردی، ‌قوم نگاری)

روش‌های جمع آوری داده های کیفی

انواع نمونه گیری در تحقیقات کیفی( نمونه گیری هدفمند، طبقه ای، نمونه گیری متجانس، نمونه گیری ناهمگن، نمونه گیری زنجیره ای

انواع مصاحبه در پژوهش های کیفی

مراحل مصاحبه

راهنمای مصاحبه چیست؟

ساختاربندی راهنمای مصاحبه

شکل گیری دیالوگ در مصاحبه

زمان مصاحبه

مکان مصاحبه

نباید های مصاحبه

اثر بخش کردن مصاحبه

با هدف افزایش دانش نظری در حوزه روش تحقیق کیفی

و ارتقای مهارت عملی در انجام مصاحبه  در پژوهش های کیفی

بازآموزی، تقویت و توانمندسازی در انجام مصاحبه پژوهشی و انجام تحقیق میدانی در علوم اجتماعی

شرکت در این دوره برای دانشجویان، پژوهشگران رشته های علوم اجتماعی، مطالعات فرهنگی، ارتباطات .و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

زمان برگزاری: روز سه شنبه، ساعت 14تا 18      تاریخ برگزاری: 16 آذر ماه1400

تاریخ : از ۱۶ آذر ۱۴۰۰ تا ۱۶ آذر ۱۴۰۰