نظریه و کاربرد آن در تحقیقات اجتماعی

گروه جامعه شناسی تاریخی پژوهشکده  پژوهشکده مطالعات اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی: نظریه و کاربرد آن در تحقیقات اجتماعی

دکتر رضا عظیمی

دکتری جامعه شناسی

نظریه حاصل و دستاورد هر علمی است. نمی توان از علمی به معنای دقیق کلمه حرف زد مگر آن علم دارای نظریه های به نسبت توانمند در زمینه های مختلف باشد. نظریه چیست؟ ربط آن با مسئله اجتماعی کدام است؟ چگونه می توان درباره جامعه نظریه پردازی کرد؟ نظریه های ریز و درشت در جامعه شناسی چگونه در تحقیقات به کار گرفته می شوند؟ آیا امکان یا رهیافت برای حرکت به سوی جامعه شناسی نظری نیز ممکن است؟ مشکل از جایی شروع می شود که در تحقیقات کاربردی، مقالات و پایانامه های مختلف نوعی سر درگمی در مورد کاربرد نظریه وجود دارد. تمرکز بیش از حد بر روی بحث های روش شناسی باعث شده است که دو عنصر اساسی جامعه شناسی یعنی "مسئله اجتماعی" و "نظریه جامعه شناسی" مورد نوعی غفلت یا سر درگمی قرار گیرد. هدف در این دوره کوتاه مروری نظامند بین ربط مسئله ، نظریه و روش است با تاکید بر اهمیت و کاربرد نظریه اجتماعی. ذکر این نکته ضروری است که هدف در این دوره آموزش"نظریه جامعه شناسی" نیست.

نظریه در جامعه شناسی (از ساختار تا کارکرد با تاکید بر بحث علیّت، توصیف و تبیین در نظریه جامعه شناسی)

چالش های بنیادی در نظریه های امروزه و کاربرد آن در بررسی مسائل اجتماعی.

پوزیتویسم و برساخت

گام های اولیه برای تلفیق نظری و کاربرد در تحقیق

با هدف افزایش دانش نظری در زمینه نظریه اجتماعی و کاربرد نظریه و ربط آن به مسئله در تحقیقات، مقالات و پایانامه ها

آموزش علمی و نظری همراه با تمرین عملی و کارگاهی

شرکت در این دوره برای دانشجویان، پژوهشگران و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

زمان برگزاری: روزهای چهارشنبه، ساعت 16 تا 19      تاریخ: 5 شهیور ماه 1399

هزینه این دوره: 3/500/000 ریال

هزینه ثبت نام (با تخفیف ویژه بخاطر شرایط اجتماعی): 2/400/000 ریال _ با تخفیف: 1/800/000ریال _ دانشجویان پژوهشگاه: 1/000/000 ریال

برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام Mata.ihcs.ac.ir