آشنایی با اقدام پژوهی در تعلیم و تربیت ویژه معلمان آموزش و پرورش و پژوهشگران نخستین همایش بین المللی و دومین همایش ملی تربیت در زیست بوم جدید

دوره آموزشی «آشنایی با اقدام پژوهی در تعلیم و تربیت» توسط پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با همکاری اداره‌کل آموزش و پرورش شهرستان‌های تهران (دبیرخانه اجرایی نخستین همایش بین المللی و دومین همایش ملی تربیت در زیست بوم جدید) در تاریخ 18 تیرماه 1403 بصورت مجازی شروع می‌شود.

اقدام‌پژوهی به عنوان شکلی از پژوهش علمی از حدود دهه 1930 وارد مطالعات تعلیم و تربیت شده است. این روش تحقیق علمی با عناوین دیگری مانند پژوهش عمل‌نگر مشارکتی ، پژوهش مشارکتی ، پژوهش عملیاتی ، معلم پژوهنده و پژوهش در عمل  نیز شناخته می‌شود (زندوانیان و همکاران، 1390، ص 2). تاکنون تعاریف گوناگونی از اقدام‌پژوهی ارائه شده است. کمیس و گروندی  (1981)، اقدام‌پژوهی در حوزه آموزش و پرورش را مجموعه‌ای از فعالیت‌ها در برنامه‌ریزی درسی، رشد حرفه‌ای بهبود برنامه‌های مدرسه و برنامه‌ریزی سیستم‌ها و سیاست‌گذاری‌ها تعریف می‌کنند. این فعالیت‌های راهبردی، عمل طراحی‌شده‌ای هستند که اجرا شده و سپس در معرض مشاهده، تفکر و تغییر قرار گرفته‌اند. اقدام‌پژوهی از نظر فراست فرایند نظام‌مند تفکر، پژوهش و اقدام است که فرد آن را برای بهبود وضعیت شغلی خود انجام می‌دهد.

می‌توان اقدام‌پژوهی را شامل دو فرایند تحقیق و اقدام تعریف کرد که در هر پژوهش خاص، تاکید بر هر یک از این دو عنصر فرایندهای اقدام‌پژوهی را دچار تغییر می‌کند. به طور کلی روش‌های اقدام‌پژوهی روی یک طیف قرار دارند که در برخی از آنها تاکید اصلی بر روی اقدام است و تحقیق در حاشیه قرار دارد... در سایر اشکال، تحقیق هدف اولیه است و اقدام اغلب به عنوان یک فرآورده جانبی است.

با هدف افزایش دانش نظری روش تحقیق

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی:

معرفی اقدام پژوهی در تعلیم و تربیت

اصول اقدام پژوهی

مراحل انجام اقدام پژوهی

شرکت در این دوره مخصوص معلمان و دبیران آموزش و پرورش در همه پایه‌های تحصیلی به منظور تقویت مهارت‌های روش تحقیق و مقاله‌نویسی آنان و شرکت در نخستین همایش بین المللی و دومین همایش ملی تربیت در زیست بوم جدید پیش‌بینی و برنامه‌ریزی شده است.
سایر پژوهشگران و علاقمندان به این موضوع نیز می‌توانند در این دوره شرکت نمایند

مدت زمان دوره : 4 ساعت ( 2 جلسه 2 ساعته) 1 روز