نسخه‌شناسی فارسی (دوره مقدماتی)

مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با همکاری کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار می کند:

درسگفتار آموزشی: نسخه‌شناسی فارسی (دوره مقدماتی)

نوشاد رکنی

کارشناس نسخ خطی؛ موزه و کتابخانه ملی ملک

اهمیت آشنایی و کار با نسخه‌های خطی برای ایران‌شناسان بر کسی پوشیده نیست. بسیاری از اطلاعات مورد نیاز ایران‌شناسان در منابع درجه یک موجود است که بسیاری از این نسخ تصحیح نشده و مخاطب بی‌نیاز از مراجعه به اصل نسخه نیست. به همین خاطر این دوره برای آشنایی ایران‌شناسان روس با مبانی نسخه‌شناسی طراحی شده است.

تعریف نسخه خطی و آشنایی با اصطلاحات ابزار نسخه‌نویسی و اجزای نسخ خطی به زبان فارسی (جلد و اجزای آن، آستر و بدرقه، ساختار نسخه، آغاز، انجام و انجامه نسخه،کراسه و جزوبندی، آهار و مهره، قلم، قلم‌تراش، مرکب، قلمدان، آهار و مهره و )

آشنایی با انواع جلد و صحافی

کاغذ و انواع آن در نسخ فارسی

آرایه‌ها در نسخ فارسی (تذهیب و ترصیع و تاریخ و اجزای آن)