پژوهشکده اقتصاد و مدیریت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی استخراج اطلاعات از طرح آمارگیری هزینه و درامد خانوار با استفاده از نرم‌افزار Access

خانم آسیه عباسی

کارشناس آمارهای اقتصادی مرکز آمار ایران

بسیاری از دانشجویان و محققان در مسیر انجام طرح‌های پژوهشی خود نیاز به داده‌های آماری دارند. اما استفاده از داده‌های آماری بدون توجه به نکات فنی و موضوعی آن گاهی پژوهش‌گر را دچار گمراهی می‌کند. داده‌های طرح آمارگیری هزینه و درامد خانوار با قدمتی بیش از نیم قرن یکی از منابع مهم برای تامین داده‌های اقتصاد خانوار است که دارای پیچیدگی‌ها و نکات فنی بسیاری است. پرسش‌نامه این طرح شامل انواع هزینه­های خانوار (خوراک و غیرخوراک) و انواع درامد اعضای خانوار است که نمونه‌ای از تمام شهرستان­های کشور را شامل می‌شود. در دسترس بودن فایل خام این طرح از سال ۱۳۶۳ تاکنون بانک داده­ی مناسبی برای کاربران فراهم کرده است. همچنین شناخت داده‌های این طرح از ملزومات اجرای یک پژوهش در حوزه اقتصاد خانوار است لذا انتظار می‌رود پس از اتمام دوره، شرکت کنندگان بتوانند عنوان‌های اقتصادی متفاوتی رو از روی داده‌های این طرح شناسایی کنند. از طرفی کار با داده‌های طرح آمارگیری هزینه و درامد خانوار بدون استفاده از نرم‌افزار کار دشواری است بنا بر این آموزش نرم‌افزار Access و نحوه استخراج جداول از داده‌های هزینه و درامد با استفاده از این نرم افزار از دیگر محورهای اصلی این کارگاه آموزشی خواهد بود.

فرد شرکت کننده در پایان دوره، علاوه بر آشنایی با طرح هزینه و درامد خانوار، نحوه استخراج جداول و محاسبه شاخص‌های اقتصادی را نیز از این طرح می‌آموزد که کسب این توانایی برای انجام بسیاری از طرح‌های پژوهشی برای محققین لازم و ضروری است.

آشنایی با طرح آمارگیری هزینه و درآمد خانوار (مروری گذرا بر تعاریف و مفاهیم آمارگیری، روش نمونه گیری مورد استفاده طرح و ...)

معرفی پرسشنامه طرح آمارگیری هزینه و درآمد خانوار

آشنایی با فایل خام و سایر فایل های قابل ارائه توسط مرکز آمار ایران

معرفی نرم‌افزار Access

نحوه استخراج اطلاعات از طرح با استفاده از نرم‌افزار Access

کار با جداول هزینه و درآمد خانوار

استخراج شاخص‌های اقتصادی از فایل هزینه و درامد خانوار

با هدف افزایش دانش نظری درباره بانک اقتصاد خانوار

و ارتقای مهارت عملی در نحوه استخراج اطلاعات با استفاده از نرم­افزار Access

آموزش علمی و نظری همراه با تمرین عملی و کارگاهی

شرکت در این دوره برای پژوهشگران رشته اقتصاد و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

مدت زمان دوره : 12 ساعت ( 3جلسه 4 ساعته ) 4 روز

زمان برگزاری: روز سه شنبه تا پنجشنبه، ساعت 8 تا 12      تاریخ: 16، 17 و18 مهرماه 1398

هزینه ثبت نام: 1/800/000 ریال _ با تخفیف: 1/400/000 ریال _ دانشجویان پژوهشگاه: 700/000 ریال

sapp.ir/tamihcs