نرم افزار اقتصاد سنجی Eviews

به نام خداوند جان و خرد

گروه نظام های اقتصادی

پژوهشکده اقتصاد و مدیریت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی

نرم‏افزار اقتصادسنجی

Eviews

پژوهش‏های کاربردی و توسعه‏ای اغلب نیازمند بکارگیری ابزارها و روش‏های آماری به منظور تجزیه و تحلیل نظام‏مند مشاهدات هستند. در چند دهه اخیر، اقتصادسنجی به یکی از مرسوم‏ترین این ابزارها بدل شده و چنان کاربرد گسترده‏ای در ادبیات اقتصادی پیدا کرده که آشنایی محققین با آن نه تنها به منظور انجام پژوهش، بلکه حتی به جهت درک و مطالعه مقالات و کتاب‏های تخصصی و همچنین ارزیابی علمیِ مقالات، پایان‏نامه‏ها و طرح‏های پژوهشی ضروری به نظر می‏رسد. خوشبختانه با فراگیر شدن دسترسی به رایانه‏های شخصی و همچنین توسعه روزافزون قابلیت‏های سخت‏افزاری و نرم‏افزاری آن‏ها، عملیاتی نمودن روش‏ها و تکنیک‏های آماری و اقتصادسنجی در قالب بسته‏های نرم‏افزاری مختلف به سهولت در اختیار محققین اقتصادی قرار گرفته است. این مسئله از یک سو موجب قوت جنبه فنی کارهای پژوهشی شده و از سوی دیگر گاه به دلیل عدم آشنایی محقق با آن و استفاده نادرست از این نرم‏افزارها، به آفت مطالعات علمی تبدیل شده است. یکی از رایج‏ترین این نرم‏افزارهای اقتصادسنجی، Eviews است که عرضه مداوم نسخه‏های مختلف آن با روش‏ها و تکنیک‏ها جدید از سال 1994 تا به امروز گویای قدرت رقابت و پذیرش عمومی آن توسط جامعه دانشگاهی است. از این رو، در این دوره مقدماتی تلاش می‏شود مباحث زیر در چارجوب نرم‏افزاری تدریس شود. البته مسلم است که بر پایه سطح آگاهی مخاطبان، مسائل تکنیکی نیز در صورت لزوم یاداوری خواهد شد. بر این اساس، دوره پیش‏رو به آموزش این موارد می‏‏پردازند:

آمار توصیفی و اشنایی با کلیات نرم‏افزار، رگرسیون کلاسیک (روش‏های برآورد، آزمون فروض)، مدل‏های سری زمانی (انواع مدل‏ها و آزمون‏های مربوطه)، رگرسیون داده‏های ترکیبی

سرفصل و محتوای آموزشی کامل دوره :

آمار توصیفی، مرور مباحث تکمیلی رگرسیون کلاسیک

مدل‏های سری زمانی، پانل دیتا ایستا و مباحث تکمیلی آن

دکتر مهدی حاج امینی نجف‏آبادی

(عضو هیات علمی دانشگاه یزد )

با هدف افزایش دانش نظری در ارزیابی و داوری متون تخصصی اقتصاد، مقالات و کتب

و ارتقای مهارت عملی توانایی انجام قسمت‏های آماری-اقتصادسنجی پژوهش‏های اقتصادی

آموزش علمی و نظری همراه با تمرین عملی و کارگاهی

شرکت در این دوره برای دانشجویان و دانش‏‎آموختگان تحصیلات تکمیلی (به ویژه ارشد) در رشته‏های اقتصاد، مدیریت مالی و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

شرکت کنندگان باید رایانه شخصی به همراه داشته باشند

برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام tam.ihcs.ac.ir