کارگاه آموزشی اصول و مبانی مقاله‌نویسی: از انتخاب موضوع تا مدیریت منابع

۱۶ آبان ۱۴۰۰ | ۱۴:۳۳ کد : ۲۱۴۸۵ اخبار ماتا

کارگاه اصول و مبانی مقاله‌نویسی: از انتخاب موضوع تا مدیریت منابع به صورت مجازی توسط مرکز آموزش­‌های تخصصی آزادِ پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 17 آبان 1400 برگزار می­‌شود.

در عصر انفجار اطلاعات، نوشتن مقاله علمی جایگاهی مهم در تحقیقات علمی و گسترش مفاهیم تازه در حوزه‌­های گوناگون یافته است. اما هنوز هم گاهی مشاهده می­‌شود که برخی از پژوهشگران، باوجود همه تلاش خود، به دلیل نداشتن مهارت در اصول و مبانی مقاله‌نویسی در انتقال شایستۀ داده‌ها و اطلاعات ارزشمند خود به خواننده ناکام می­‌مانند.

این امر سبب شده است نگارش مقاله علمی در ابتدا به­‌ویژه برای دانشجویان، ترسناک به نظر بیاید یا حتی برای برخی از دانشجویان با تجارب قبلی ناامیدکننده باشد،‌ اما اگر اصول و مبانی مقاله‌­نویسی را به صورت علمی یاد بگیرید و با تمرین، مهارت‌های لازم را برای این امر تقویت کنید روی غلتک خواهید افتاد و درخواهید یافت که نوشتن مقاله علمی چندان هم پیچیده و ترسناک نیست.

سؤالی که اکنون مطرح می‌شود این است که خوب چگونه؟ چگونه یک مقاله قدرتمند و علمی بنویسم؟ پاسخ این است: برای این امر فقط لازم است با شیوه تدوین مقالات علمی آشنا باشید تا بتوانید با استفاده از شیوه‌های درست، نتایج تحقیقات و مطالعات خود را به صورت مقاله در اختیار علاقه­‌مندان قرار دهید.

با این وصف، سؤال نخستی که شما و هر محققی باید پیش از نوشتن مقاله از خود کند این است: آیا مطالب من آن‌قدر مهم است که آنها را منتشر کنم؟ آیا دیگران از نتایج پژوهش من بهره خواهند برد؟ آیا اصول و مبانی نوشتن یک مقاله علمی را رعایت کرده­‌ام؟

واقعیت آن است که نوشتن مقاله مستلزم رعایت مبانی و اصولی در ابعاد مختلف محتوایی، ساختاری و نگارشی است.

در اینجا به چندین اصل مهم از اصول و مبانی مقاله‌­نویسی اشاره می شود:

• فرایند تفکر
  • منطقی­‌بودن
  • انسجام و نظام‌­داربودن
  • تراکمی‌بودن
  • تناسب موضوع با نیازهای فعلی جامعه علمی
  • خلاقیت و نوآوری
  • توضیح مطالب در حد ضرورت
  • متناسب‌­بودن با نظریه‌­ها
  • اجتناب از کلی­‌گویی
  • گزارش روش‌­شناسی تحقیق

همچنین، یک مقاله جدا از ارزش­‌های محتوایی باید ساختاری روشمند داشته باشد. این ساختار باتوجه به روش به‌کارگرفته‌شده در هر پژوهش متفاوت است. در  یک تقسیم‌­بندی کلی، روش­‌های استفاده‌شده در علوم به دو دسته تقسیم می‌­شوند: روش کیفی و روش کمّی.

بر این اساس و برای تحقق خواسته شما در نوشتن یک مقاله قدرتمند، در تاریخ 17 آبان 1400 در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی یک کارگاه عملی اصول و مبانی مقاله‌نویسی برگزار می­‌شود. سرفصل‌ها و محتوای این کارگاه عبارت خواهند بود از:

• چرا باید مقاله بنویسیم
  • بایدها و نبایدها در نگارش مقالات علمی
  • آشنایی مختصر با انواع مقالات
  • اصول و ساختار عمومی مقالات علمی و پژوهشی
  • عنوان، چکیده، مقدمه، روش‌­ها، یافته­‌ها، بحث و نتیجه‌­گیری و منابع
  • نوشتن یک مقاله علمی را از کجا باید شروع کنیم

- شرکت در این کارگاه برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی، پژوهشگران و تمامی متخصصان و علاقه‌مندان علوم انسانی مفید است.

- گواهینامه این دوره علاوه بر اینکه معتبر و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، ارزش علمی و اداری دارد و می‌توان آن را ترجمه کرد.

کلمات کلیدی: کارگاه، اصول و مبانی مقاله‌نویسی، مدیریت منابع، آموزش­‌های تخصصی آزاد

کلید واژه ها: کارگاه، اصول و مبانی مقاله نویسی، مدیریت منابع، آموزشهای تخصصی ازاد مقاله نوشتن مقاله مبانی مقاله اصول مبانی مقاله مقاله علمی مقاله نویسی علمی نوشتن مقاله علمی

نظر شما :