در مراسم رونمایی از کتاب «درسنامه مبانی ادبیات پایداری» مطرح شد:
دکتر جهانگرد: هوشیاری و حساسیت جامعه ایران در جوامع دیگر دیده نمیشود

مراسم رونمایی از کتاب «درسنامه مبانی ادبیات پایداری» بیست و دوم اردیبهشت ماه 1404 در فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار شد. دو بخش از این درسنامه که به همت فرهنگستان زبان و ادب فارسی و زیر نظر دکتر محمدرضا ترکی گردآوری شده است، به قلم دکتر فرانک جهانگرد، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تألیف شده است. انتشار این درس نامه از این جهت واجد اهمیت که میتواند تا حد زیادی خلاء مطالعاتی در حوزه مباحث نظری ادبیات پایداری را پر کند.
دکتر جهانگرد در این نشست پس از اشاره به شروع پژوهش و فعالیت علمی خود در زمینه ادبیات پایداری، گفت: تجربۀ فعالیت در این حوزه به من نشان داد که پایداری یک نوع ادبی نیست، بلکه یک بستر فرهنگی است و باعث تفکر در انواع ادبی میشود. وی ضمن قدردانی از انتشار این درسنامه توسط فرهنگستان زبان و ادب فارسی، اظهار امیدواری کرد که مسیر پویاتری برای ادبیات پایداری ایجاد شود.
این عضو هیئت علمی پژوهشگاه با تأکید بر اینکه ادبیات پایداری تنها محدود به هشت سال دفاع مقدس نبوده و گستردهتر از اینها بهشمار میرود، ادامه داد: بحث تغییر نام خلیجفارس و واکنشهای ایرانیان نسبت به آن را میتوان در همین زمینه ارزیابی کرد، بهویژه اینکه هر کسی به فراخور شغل و جایگاه اجتماعی خود واکنشهایی نسبت به این مسئله داشته است. درحالیکه وقتی نام خلیج مکزیک تغییر کرد، آنها به اندازۀ ما به این موضوع هویتی واکنش نشان ندادند. گویی در جامعۀ ایرانی هوشیاری و حساسیتی وجود دارد که در جوامع دیگر دیده نمیشود./پایان
نظر شما :