درسگفتار قرائت متون تخصصی انگلیسی( رشته علوم قرآن و حدیث )

گروه مطالعات قرآنی پژوهشکده پژوهشکده مطالعات قرآنی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

درسگفتار قرائت متون تخصصی انگلیسی( رشته علوم قرآن و حدیث )

دکتر زهرا محققیان

دکترای الهیات (علوم قرآن و حدیث) و پژوهشگر پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

• آشنایی دانشجویان و پژوهشگران با متون تخصصی رشته خود - که عمدتاً به زبان انگلیسی تدوین می شوند یک ضرورت است این ضرورت برای دانشجویان و پژوهشگران حوزه هایی که در محافل آکادمیک جهان از آن با عنوان مطالعات اسلامی  (Islamic studies)یاد می شود، رو به فزونی است. سالانه دهها کتاب، صدها مقاله، و هزاران پایان نامه و رساله در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری مطالعات اسلامی، در دانشگاه های تراز اول جهان به زبان انگلیسی منتشر می شوند. بسیاری از اسلام شناسان غیرمسلمان، آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی خود را عمدتاً به زبان انگلیسی منتشر می سازند. به علاوه متون پایه ای مهمی همچون دانشنامه های تخصصی حوزه اسلام شناسی نیز، جملگی به زبان انگلیسی منتشر می شوند. آگاهی دانشجویان و پژوهشگران رشته های علوم قرآن و حدیث، از این دست پژوهش ها، با هدف بررسی و ارزیابی علمی آن ها و نیز اطّلاع رسانی لازم درباره آنها به جامعه علمی کشور، بی نیاز از بحث و گفتگو به نظر می رسد.

با این حال برنامه های درسی دانشگاهی رایج، چندان پاسخگوی نیاز یاد شده نیستند. به همین دلیل نیز دانشجویان و پژوهشگران علوم قرآن و حدیث، غالباً نمی توانند نیازهای خود در این حوزه را به خوبی برآورده سازند و عمدتاً از ادامه این مسیر ناامید می شوند. از سوی دیگر در حالیکه بسیاری از پژوهش های انجام شده در قالب پایان نامه ها و مقالات علمی این رشته ها، رنگ و بوی تکرار گرفته اند و از نوآوری تهی شده اند، پژوهش های فراوانی بر زمین مانده اند که پیش نیاز انجامشان امکان برقراری ارتباط با متون تخصصی به زبان انگلیسی (قرائت، درک مطلب، ترجمه) است. در این راستا، پژوهشکده مطالعات قرآنی، اقدام برگزاری دوره های منسجم آشنایی با متون تخصصی رشته علوم قرآن و حدیث، برای کاستن یا زدودن این کمبود کرده است.

دوره منسجم یادشده، در سه مرحله به ترتیب شامل درک مطلب(Comprehension) ، ترجمه  (Translation) و مقابله و ویرایش متون ترجمه شده (Review& Edition) برگزار خواهد شد.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی:

آشنایی با مهم ترین متون تخصصی رشته علوم قرآن و حدیث

آشنایی با مهم ترین اندیشمندان حوزه قرآن در جهان به همراه معرفی آثار

قرائت مداخل برگزیده از متن دائره المعارف قرآن

ترجمه مداخل برگزیده از متن دائره المعارف قرآن

مقابله متن فارسی مداخل فوق با متن اصلی و آسیب شناسی ترجمه ها

با هدف ارتقای مهارت عملی در ترجمه متون تخصصی

تقویت و توانمندسازی در آسیب شناسی ترجمه های فارسی

شرکت در این دوره مخصوص دانشجویان و پژوهشگران رشته علوم قرآن و حدیث است

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

تلفن مشاوره ( در ساعت اداری ) : 88624485

کانال تلگرام مرکز :  @ihcsoe