مدرسه زمستانه روش تحقیق کیفی: روش تحلیل گفتمان

این دوره به‌صورت حضوری و یا مجازی (بنا به انتخاب دانش‌پذیران) است.

دوره آموزشی «کارگاه روش تحلیل گفتمان» توسط پژوهشکده مطالعات اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 2 اسفندماه 1401 بصورت حضوری و مجازی برگزار می‌شود.

دوره آموزشی «روش تحقیق کیفی» در راستای آموزش کاربردی این روش‌ها و آشنایی دانش‌پژوهان با اصول و مبانی روش‌های کیفی و چگونگی کاربرد عملی آنها در پژوهش‌های مرتبط برگزار می شود.

این دوره در قالب 8 کارگاه تخصصی اجرا خواهد شد. کارگاه سوم با موضوع «روش تحلیل گفتمان» برگزار می شود.

تحلیل گفتمان یکی از رویکرد های روش شناختی پرکاربرد در مطالعات حوزه های مختلف علوم انسانی در چند دهۀ اخیر است.  تحلیل گفتمان در دسته بندی کلان رویکردهای روش شناسی در گروه روش های کیفی قرار می گیرد. از سوی دیگر این روش در مطالعات رشته های مختلفی چون علوم سیاسی، علوم اجتماعی و ارتباطات، زبان شناسی انتقادی، قوم نگاری و نشانه شناختی، تحلیل رویکردهای موسیقیایی و ... مورد استفاده قرار می گیرد. بنابر این این روش کاربرد وسیعی در تحلیل حوزه های مختلف علوم انسانی، ادبیات و هنر دارد. داده هایی که در تحلیل گفتمان مورد بحث و تحلیل قرار می گیرند ممکن است متن، صدا، نشانه، و یا سایر داده هایی  باشند که شامل ساخت، و تولید متن، بافتی که متن در آن تولید شده(بافت متن و بافت موقعیتی متن) باشند. اما در مجموع تحلیل گفتمان خصلتی نسبی نگرانه داشته و با رویکردهای جدید فلسفی، زبان شناسی و علوم اجتماعی پسامدرن ارتباط دارد.

پیشنهاد می شود با توجه به تخفیف ویژه، در دوره کلی مدرسه زمستانه روش تحقیق کیفی ثبت‌نام نمائید.

ثبت‌نام دوره کلی

بحث و بررسی در خصوص بنیان های زبان شناسی،فلسفی و روان شناختی روش گفتمان

بحث و بررسی در خصوص انواع رویکردهای گفتمانی در حوزه روش شناسی

تشریح رویکرد گفتمان از منظر فرکلاف

انجام چند نمونه عملی تحلیل گفتمان به شیوه فرکلاف

تشریح رویکرد تحلیل گفتمان از منظر لاکلا و موف

انجام چند نمونه عملی تحلیل گفتمان به شیوه لاکلا و موف

با هدف افزایش دانش نظری شناخت اصول کلی روش تحلیل گفتمان در قالب دانش علمی

و ارتقای مهارت عملی در بکارگیری روش تحلیل گفتمان در پژوهش

شرکت در این دوره برای دانشجویان، پژوهشگران و برای تمامی متخصصان و علاقه‌مندان علوم انسانی مفید است.

زمان برگزاری: روز سه‌شنبه، ساعت 13/30  تا 17/30       تاریخ: 2 اسفندماه 1401

کانال ایتای مرکز:    eitaa.com/mataihcs

مکان : پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی (حضوری و یا مجازی)

تاریخ : از ۰۲ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۱۳:۳۰ تا ۰۲ اسفند ۱۴۰۱