مدرسه زمستانه روش تحقیق کیفی: مردم‌نگاری

این دوره به‌صورت حضوری و یا مجازی (بنا به انتخاب دانش‌پذیران) است.

دوره آموزشی «کارگاه مردم‌نگاری» توسط پژوهشکده مطالعات اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 1 اسفندماه 1401 بصورت حضوری و مجازی برگزار می‌شود.

دوره آموزشی «روش تحقیق کیفی» در راستای آموزش کاربردی این روش‌ها و آشنایی دانش‌پژوهان با اصول و مبانی روش‌های کیفی و چگونگی کاربرد عملی آنها در پژوهش‌های مرتبط برگزار می شود.

این دوره در قالب 8 کارگاه تخصصی اجرا خواهد شد. کارگاه اول با موضوع « کارگاه مردم‌نگاری» برگزار می شود.

امروزه مردم‌نگاری به عنوان یک روش، دیگر تنها در انحصار رشته مردم‌شناسی نیست و بسیاری از رشته‌های علوم انسانی و اجتماعی، بنا بر نیاز رشته‌ای خود از آن بهره می‌برند. در این دوره فرایند مرحله به مرحله پژوهش مردم‌نگارانه، به عنوان روشی سودمند، از سطح مقدماتی تا پیشرفته به مخاطب ارائه می‌شود. مردم‌نگاری به عنوان یک راهبرد پژوهشی، دارای تکنیک‌های منطقی و علمی در پیوند با میدان پژوهش پژوهش است که یادگیری آن روش می‌تواند پژوهشگر را قادر سازد تا با یک روش کیفی عمیق، داده‌های دقیق، عمیق و مناسب را گردآوری و تحلیل کند.

پیشنهاد می شود با توجه به تخفیف ویژه، در دوره کلی مدرسه زمستانه روش تحقیق کیفی ثبت‌نام نمائید.

ثبت‌نام دوره کلی

چیستی مردم‌نگاری

(چیستی مردم‌نگاری / مطالعه دست اول/ تاریخ مختصر مردم‌نگاری/ مردم‌نگاری معاصر)

مردم‌نگاری در میدان

(یادداشت‌برداری / ماهیت زودگذر داده‌ها / اهمیت ثبت /ثبت الکتروونیکی/ پیاده‌سازی مصاحبه ها/ اصول اخلاقی جمع‌آوری اطلاعات)

مشاهده و مشاهده‌حین مشارکت

(تناقض و تعادل مشارکت و مشاهده / اهمیت زمان /اطلاع رسان ها / فریب اطلاعات / توجه به تکرار و تنوع)

مصاحبه‌های مردم‌نگارانه

(مصاحبه‌های غیررسمی/ ثبت داده‌ها / سئوالات خوب/ زمان مصاحبه)

نقشه‌ها، جداول و نمودارهای مردم‌نگاری

(فضا و حرکت / نفشه های جغرافیایی/ فضاهای داخلی / نقشه های مفهومی  وشناختی/ بازنمایی روی نقشه)

تحلیل و نگارش مردم‌نگاری

با هدف افزایش دانش نظری آشنایی با دلایل استفاده از روش‌های مردم‌نگارانه

و ارتقای مهارت عملی در پیاده‌سازی مردم‌نگاری

شرکت در این دوره برای دانشجویان رشته‌های علوم اجتماعی ، پژوهشگران و برای تمامی متخصصان و علاقه‌مندان علوم انسانی مفید است.

زمان برگزاری: روز دوشنبه، ساعت 13/30  تا 17/30     تاریخ: 1 اسفندماه 1401

کانال ایتای مرکز:    eitaa.com/mataihcs

مکان : پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی(حضوری و یا مجازی)

تاریخ : از ۰۱ اسفند ۱۴۰۱ تا ۰۱ اسفند ۱۴۰۱