مبانی نریشن‌ (خوانش) تخصصی متون ادبی نثر فارسی و ضبط استودیویی آثار شنیداری

دوره آموزشی «درسگفتار مبانی نریشن‌ (خوانش) تخصصی متون ادبی نثر فارسی و ضبط استودیویی آثار شنیداری» توسط پژوهشکده زبان و ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 22 آبان ماه 1401 بصورت مجازی برگزار می‌شود.

ارائۀ آثار شنیداری، کتاب‌های گویا، تهیۀ محتوای رسانه‌ای، خواندن نریشن‌های تبلیغاتی و ... یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین زمینه‌های کاری و فعالیت‌های مربوط به تولید محتوا در عصر حاضر به‌شمار می‌رود.

نریشن، به معنای گویندگی و هنر برگرداندن متن نوشتاری، به کلامی نافذ و گفتاری تأثیرگذار است که دانستنی‌های سودمند و مورد نیاز را در کوته‌زمان به مخاطب انتقال می‌دهد.

متن‌خوانی به زبان فارسی در ایران نیز به دلایل فرهنگی، هنری، تجاری و ... از زمینه‌های شغلی بسیار کاربردی، مورد نیاز و درآمد‌زا محسوب می‌گردد. افراد توانمند در این حوزه، افزون بر کسب اعتبار، تجربه و درآمدزایی، نقش بسزایی در نشر و گسترش فرهنگ و هنر در میان مخاطبان و علاقه‌مندان ایفا می‌نمایند. اما باید توجه داشت که تنها کسانی در این عرصه توفیق ادامه و پیشرفت می‌یابند که در سطحی تخصصی و با داشتن مهارت‌های لازم و کافی در زمینۀ مذکور به فعالیت می‌پردازند.

همانند تمام دیگر عرصه‌ها، ظرافت، مهارت و تجربۀ کافی، کلید موفقیت و کامیابی فعالان در این حوزۀ بس جذاب و کاربردی به‌شمار می‌رود. و البته از سوی دیگر، لزوم برخورداری از چندین و چند مهارت در آنِ واحد و به‌صورت هم‌زمان، بر دشواری فعالیت جدی و حرفه‌ای در این زمینه می‌افزاید. افزون بر این، اساساً پردازش تخصصی به خوانش متون ادبی کلاسیک، به دلیل پیچیدگی‌های ذاتی و گریز نا‌پذیر آن، صعوبت کار را برای فعالان و علاقه‌مندان به این شاخۀ کاری، چند چندان می‌نماید.

ضرورت و هدف از برگزاری این دورۀ آموزشی، پرورش نیروهایی ورزیده در این زمینه است.

اساساً ماهیت و سرشت این کارگاه، ارائۀ تمارین و نکات عملی و کاربردی است که در خلال خوانش متن، توسط استاد دوره برای تمرین و ممارست هر چه بیشتر به دانش‌پژوهان ارائه می‌گردد. نیز از هر یک از شرکت‌کنندگان خواسته می‌شود که اقدام به خوانش متن کند تا در خلال تمرین و خوانش عملی، نکات مهم برای وی و سایر شرکت کنندگان یادآوری و توضیح داده شود.

فایل پوستر

سرفصل‌ها و محتوای دوره آموزشی:

خوانش فرازهایی از کتاب "فیه‌ما‌فیه" مولانا

خوانش فرازهایی از کتاب "گلستان" سعدی

خوانش فرازهایی از کتاب "کلیله و دمنه"

با هدف افزایش دانش نظری در خصوص قواعد زبان و در پی آن، حرکت‌گذاری صحیح و درست واژگان به‌کار رفته در جملات

و ارتقای مهارت عملی درست خوانى متون تخصصی، با رعایت تمام قواعد و نکات مربوط به ابعاد گفتاری و تکلمی

شرکت در این دوره برای چه کسانی مفید است؟

شرکت در این دوره برای دانشجویان، محققان،کارشناسان و علاقمندان حوزه هنری مرتبط، گویندگان و صداپیشگان فعال در رسانه‌ها و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

مدت زمان دوره : 4.5 ساعت ( 3 جلسه 1.5 ساعته ) 3 روز

زمان برگزاری: روزهای یکشنبه، ساعت 18تا 19/30       تاریخ شروع: 22 آبان ماه 1401

با ارائه گواهینامه معتبر و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارای ارزش علمی و اداری و قابل ترجمه

sapp.ir/tamihcs