اینفودمی، اخبار جعلی و شبه علم

دوره آموزشی «کارگاه آموزشی اینفودمی، اخبار جعلی و شبه علم» توسط پژوهشکده مطالعات فرهنگی و ارتباطات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 4 مرداد ماه 1401 بصورت مجازی برگزار می‌شود.

دوره آموزشی «ارتباطات و روزنامه نگاری علم و فناوری» در راستای آموزش و ارتقای اصول و فنون تخصصی ارتباط‌گری و روزنامه نگاری علم و فناوری با هدف تربیت و پرورش روزنامه نگاران و ارتباط‌گران متخصص، حرفه ای و تحلیل گر برگزار می شود.

این دوره در قالب 9 کارگاه تخصصی اجرا خواهد شد. کارگاه نهم با موضوع «اینفودمی، اخبار جعلی و شبه علم» برگزار می شود.

یکی از چالش های مبتلا به جوامع رسانه ای شده،  خلق و توزیع اینفودمی ها، اخبار جعلی و داده ها و اطلاعات شبه علم در فضای رسانه ای است. اینفودمی به معنای انبوه اطلاعات درست و نادرستی است که یافتن منبع موثق و مطمئن را دشوار می‌سازند. پدیده‌ای است که در زمانی کوتاه حجم زیادی از اطلاعات تولید و منتشر می‌شود. چون اطلاعات بیش از حد، مغز ما را خسته می‌کند، ‌تأثیرگذاری بر ما بسیار راحت‌تر می‌شود. با شیوع اینفودمی به‌خاطر آوردن، جای دانستن را می‌گیرد.

لذا در شرایط ریسک و بحران های طبیعی و غیر طبیعی، اینفودمی ها، اخبار جعلی و موضوعات شبه علم می توانند به عوامل بازدارنده، پسران و مانع اثربخشی و کنشگری درست نظام مدیریت بحران و نظام ارتباطات و نظام اجتماعی شود

اینفودمی  شناسی و شیوه های مواجهه و مقابله با آن در رسانه ها

چسیتی اخبار جعلی و منابع مولد و توسعه دهنده  اخبار جعلی و شیوه های شناسایی و مقابله با آن در رسانه ها

چیستی شبه علم و شیوه های مقابله با خرافات و باورهای غیرعلمی و سنتی در رسانه ها

با هدف افزایش دانش نظری در مورد مبانی فلسفی ـ نظری و چشم اندازها و توسعه دانش ارتباطات و نویسندگی علمی

و ارتقای مهارت عملی در تولید و توزیع محتوای تخصصی و عمومی در حوزه علم و فناوری برای نهادهای آموزش غیررسمی، ترویجی، روابط عمومی­ها و رسانه های جمعی و اجتماعی

بازآموزی، تقویت و توانمندسازی: به روزرسانی و تقویت مهارت­های حرفه­ای روزنامه نگاران و علاقه مندان به اشتغال در نهادهای آموزش غیررسمی، ترویجی، روابط عمومی­ها و رسانه های آنلاین، چاپی و دیداری و شنیداری

(1)روزنامه نگاران و ارتباط گران علم و فناوری در رسانه های جمعی و اجتماعی

(2)ارتباط­گران، تسهیل‌گران، مروجان و آموزش‌دهندگان علوم

(3) دانشجویان رشته های روزنامه نگاری و روابط عمومی

(4) متخصصات ارتباطات و روابط عمومی در سازمان های علمی و اجرایی کشور

(5) متخصصان علم و فناوری در سازمان های علمی و اجرایی کشور

(6) علاقه مندان آزاد به روزنامه نگاری علم

شرکت در این دوره برای دانشجویان، پژوهشگران و برای تمامی متخصصان و علاقه‌مندان علوم انسانی مفید است.

مدت زمان دوره : 3 ساعت ( 1 جلسه 3 ساعته) 1 روز

زمان برگزاری: روز سه شنبه، ساعت 9 تا 12       تاریخ برگزاری: 4 مرداد ماه 1401

مکان : پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی (آنلاین)

تاریخ : از ۰۴ مرداد ۱۴۰۱ تا ۰۴ مرداد ۱۴۰۱