مبانی ارتباطات علم و فناوری

وره آموزشی «کارگاه آموزشی مبانی ارتباطات علم و فناوری» توسط پژوهشکده مطالعات فرهنگی و ارتباطات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 5 تیر ماه 1401 بصورت مجازی برگزار می‌شود.

دوره آموزشی «ارتباطات و روزنامه نگاری علم و فناوری» در راستای آموزش و ارتقای اصول و فنون تخصصی ارتباط‌گری و روزنامه نگاری علم و فناوری با هدف تربیت و پرورش روزنامه نگاران و ارتباط‌گران متخصص، حرفه ای و تحلیل گر برگزار می شود.

این دوره در قالب 9 کارگاه تخصصی اجرا خواهد شد. کارگاه اول با موضوع «مبانی ارتباطات علم و فناوری» برگزار می شود.

ارتباطات علم و فناوری به ماهیت و شیوه­های تعاملی توجه دارد که طی آنها مفهوم و موضوع علم و دانش علمی به غیرمتخصصان منتقل می‌شود. با توجه به اهمیت علم در جامعه معاصر و نقش دانش علمی در حل و پیدایش مشکلات جدید، و همچنین با توجه به موقعیت دانشمندان و پژوهشگران در جوامع، ارتباطات علم و فناوری در دو دسته کلی قابل بررسی است: (1) ارتباط با کل جامعه و (2) ارتباط درون اجتماعات علمی. در این دوره بر دسته اول تمرکز می­شود. در ارتباط علم با جامعه، افراد مختلفی نقش دارند که روزنامه نگاران، کارگزاران روابط عمومی ها، تسهیلگران اجتماعی، مدیران صنایع، سیاست­گذاران و خود دانشمندان و پژوهشگران از جمله آنها هستند. اما این افراد به چه روش و با رعایت چه اصولی می­توانند بین عموم و علم رابطه برقرار کنند تا نه تنها آگاهی عموم درباره اطلاعات علمی و یافته­های نوین را افزایش دهند، بلکه (1) ارتباط دو طرفه­ای بین حوزه علم و جامعه ایجاد کنند؛ (2) درک علمی عموم را توسعه دهند؛ و (3)در حل مسائل اجتماعی نقش آفرینی کنند. این کارگاه ضمن توجه به هر سه مورد مذکور به نقش سوم توجه بیشتری خواهد داشت و با ارائه نمونه­هایی از مسایل اجتماعی مانند آب در ایران به جنبه­ها و شیوه­هایی از ارتباطات علم و فناوری اشاره می­کند که به حل مسئله کمک می­کنند. تمام مباحث مطرح در دوره بر بستر مباحث نظری و با شیوه تعاملی و بهره بردن از تجارب مشارکت­کنندگان ارائه می­شوند.

چرا ارتباطات علم و فناوری؟ (اهمیت ارتباطات علم و رابطه علم و جامعه)

شروع ارتباطات علم: هدف و مخاطب

خلق پیام

تحویل پیام

روزنامه نگاری و علم

جنبه‌های نهادی ارتباطات علم

با هدف افزایش دانش نظری در مورد مبانی فلسفی ـ نظری و چشم اندازها و توسعه دانش ارتباطات و نویسندگی علمی

و ارتقای مهارت عملی در تولید و توزیع محتوای تخصصی و عمومی در حوزه علم و فناوری برای نهادهای آموزش غیررسمی، ترویجی، روابط عمومی­ها و رسانه های جمعی و اجتماعی

بازآموزی، تقویت و توانمندسازی: به روزرسانی و تقویت مهارت­های حرفه­ای روزنامه نگاران و علاقه مندان به اشتغال در نهادهای آموزش غیررسمی، ترویجی، روابط عمومی­ها و رسانه های آنلاین، چاپی و دیداری و شنیداری

(1)روزنامه نگاران و ارتباط گران علم و فناوری در رسانه های جمعی و اجتماعی

(2)ارتباط­گران، تسهیل‌گران، مروجان و آموزش‌دهندگان علوم

(3) دانشجویان رشته های روزنامه نگاری و روابط عمومی

(4) متخصصات ارتباطات و روابط عمومی در سازمان های علمی و اجرایی کشور

(5) متخصصان علم و فناوری در سازمان های علمی و اجرایی کشور

(6) علاقه مندان آزاد به روزنامه نگاری علم

شرکت در این دوره برای دانشجویان، پژوهشگران و برای تمامی متخصصان و علاقه‌مندان علوم انسانی مفید است.

مدت زمان دوره : 3 ساعت ( 1 جلسه 3 ساعته) 1 روز

زمان برگزاری: روز یکشنبه، ساعت 9 تا 12       تاریخ برگزاری: 5 تیرماه 1401