مقدمات پژوهش

دوره آموزشی «کارگاه مقدمات پژوهش» با همکاری پژوهشکده زبان‌شناسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 16 شهریور ماه 1401 بصورت مجازی برگزار می‌شود.

قبل از انجام پژوهش آشنایی با انواع روش‌های پژوهش، اشنایی با انواع دسته‌بندی‌های پژوهش از نظر هدف و اجرا ضروری است. برای انجام یک پژوهش کامل و درست نیز آشنایی با روش‌های جستجو از ضروریات است. انجام جستجوی مناسب در بخش‌های مختلف انجام یک پژوهش ضروری است و می‌تواند از مرحله انتخاب موضوع تا تحلیل نتایج تأثیرگذار باشد.

اولین گام در انجام پژوهش، ارزیابی دانش موجود است، اما تا همین اواخر هم این مسأله به‌خودی‌خود به‌عنوان یک مهارت پژوهشی شناخته نشده بود. توانایی تولید مرور نوشتگان خوب امری ذاتی نیست، بلکه نیاز به یادگیری دارد.

مرور نوشتگان خود می‌تواند یک روش پژوهشی باشد.

هدف این کارگاه این است که راهنمایی برای مطالعۀ کاربردی و همچنین تکمله‌ای بر بدنۀ در حال رشد متون راهنمای روش‌شناسی پژوهش باشد.

این کارگاه برای هر فردی با هر سطحی از تجربه که ملزم به انجام مرور نوشتگان است، مفید خواهد بود. این کارگاه بیشتر برای استفادۀ دانشجویان تحصیلات تکمیلی در حال انجام پایان‌نامۀ کارشناسی ارشد یا دکتری نوشته شده است زیرا در دورۀ دکتری نیز احتمالاً روش نظام‌مند مرور نوشتگان یا حتی استفاده از روش‌شناسی مرور نظام‌مند ضروری است

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی:

آشنایی با انواع پژوهش

معرفی و شناسایی پژوهش‌های کمی، کیفی و..

آشنایی با دسته‌بندی‌های مختلف پزوهش براساس هدف و اجرا

آشنایی با روش‌های جستجو برای انجام پژوهش

آشنایی با روش ثبت نتایج جستجو و تحلیل آنها

آشنایی با تفاوت مرور نظام‌مند وسنتی

با هدف افزایش دانش نظری دربارۀ انواع پژوهش و روش انجام آنها

و ارتقای مهارت عملی در شناسایی عملی انواع پژوهش و نحوه درست انجام آنها

شرکت در این دوره برای دانشجویان، پژوهشگران و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

زمان برگزاری: روزهای چهارشنبه، ساعت 10تا 12       تاریخ شروع: ۱۶ شهریور ماه 1401

تاریخ : از ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ تا ۰۶ مهر ۱۴۰۱

تاریخ ثبت نام : از ۰۳ فروردین ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۱۴ تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۱۴