نقد و نبوغ

دوره آموزشی «کارگاه آموزشی: نقد و نبوغ؛ با مرور و نقد مدخل نبوغ اثر اندرو رابینسون» با همکاری پژوهشکده اندیشه سیاسی و تمدن اسلامی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 9 تیر ماه 1401 بصورت مجازی برگزار می‌شود.

از آنجا که فرآیند نقد و برسی کتب علمی و تألیفی حوزه علوم انسانی آنچنان که باید مورد توجه جامعه علمی قرار نگرفته در ادامه اهداف سلسله کارگاه‌های متد نقد در حوزه علوم انسانی، در این کارگاه با مرور بر مدخل نبوغ اثر اندرو رابینسون، به تحلیل نسبت مساله نقد با نبوغ و خلاقیت پرداخته میشود. نقاط اشتراک و اختلاف نقد با نبوغ چیست و آیا مساله نقد در قلمرو علوم انسانی یک امر صرفا تکنیکال است یا می‌توان با تقویت نبوغ  به نقد پژوهی در این حوزه یاری رساند؟ آیا می‌توان با بکارگیری تکنیک‌های تفکر انتقادی ناظر به امر نبوغ، به ناقد علمی در حوزه علوم انسانی این امکان را داد که به نوآوری‌های علمی بیشتری دست زند؟

این کارگاه پس از تبیین سرفصل‌های کتاب اندرو رابینسون و در زمینه مباحث آن پیرامون نبوغ، تلاش می‌کند نسبت مساله نقد با نبوغ و التزامات آن را دنبال نموده تا راهی به الگوهای نقدپژوهی در قلمرو علوم انسانی بگشاید. از این رو به مدخل اندرو رابینسون بسنده نکرده و از منظر کتاب «الگوی نقد» و رویکرد نظری و علمی پشتوانه کارگاه‌های متد نقد کتاب، به تحلیل و ارزیابی انتقادی این مدخل نیز اشاره خواهد داشت.

اهمیت نقد پژوهی در قلمرو علوم انسانی

تبیین سرفصلهای مدخل اندرو رابینسون

تحلیل نسبت نقد با نبوغ

راههای تقویت نبوغ برای نقد پژوهی

مرزهای تفکر انتقادی و تفکر خلاق

تمرینهای تفکر انتقادی

با هدف افزایش دانش نظری: مساله نبوغ و خلاقیت و راههای تقویت آن برای نقد متدیک در قلمرو علوم انسانی

و ارتقای مهارت عملی: تکنیک‌های تفکر انتقادی در حوزه نقدپژوهی علوم انسانی

شرکت در این دوره برای دانشجویان، پژوهشگران و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

زمان برگزاری: روز پنج شنبه، ساعت 9 تا 13       تاریخ برگزاری: 22 اردیبهشت ماه 1401

تاریخ : از ۰۹ تیر ۱۴۰۱ تا ۰۹ تیر ۱۴۰۱

تاریخ ثبت نام : از ۰۳ فروردین ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۰۰ تا ۰۹ تیر ۱۴۰۱ ساعت ۸:۰۰