مقدمه ای بر نوآوری های مالی

دوره آموزشی «کارگاه نگرش مقدمه ای بر نوآوری های مالی» با توسط مرکز نوآوری و توسعه فناوری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 7 بهمن ماه 1400 بصورت مجازی برگزار می‌شود.

به طور کلی، فین‌تک (‌FinTech) یک مفهوم بسیار گسترده است. این کلمه از ترکیب واژه‌هایFinance و Technology ساخته شده و به معنی استفاده از فناوری‌های جدید و نوآورانه درحوزه خدمات مالی می‌باشد. علاوه بر اینکه خود واژه مالی دلالت بر بسیاری از مفاهیم متفاوت دارد، واژه تکنولوژی هم شامل تعداد زیادی تکنولوژی مختلف است. به همین دلیل است که فینتکیک موضوع بسیار گسترده است. اگر بخواهیم تاریخچه فین‌تک را بررسی کنیم می‌بینیم که از اواسط قرن 19 در آمریکا وجود داشته است، اما آن زمان به نام فین‌تک شناخته نمی‌شد. فین‌تکیک واژه جدید است که با افزایش شرکت‌هایی که فناوری‌ها و تکنولوژی‌های جدید را در مالی به کار بردند، به آن‌ها اطلاق شد. امروزه تعداد ‌فین‌تک‌ها در دنیا بسیار افزایش پیدا کرده و سرمایه‌گذاری‌های سرسام‌آوری روی شرکت‌ها و استارتاپ‌های فین‌تکی انجام می‌شود. این میزان سرمایه‌گذاری تقریباً هر سال افزایش پیدا کرده، به طوریکه سرمایه‌گذاری‌های سال ۲۰۱۸ به حدود ۵۴ میلیارد دلار رسیده است. دیگر مردم و دولت‌ها به فین‌تک‌ها عادت کرده‌اند و هر روز منتظر هستند تا ببینند که چه نوآوری جدیدی در حال شکل گرفتن و گسترش است. فین‌تک‌ها هم مانند خیلی از استارتاپ‌های دیگر حول یک موضوع ایجاد می‌شوند، نیاز برای بهبود. اینکه اکنون به راحتی از اینترنت خرید می‌کنیمیا به دوست خود پول انتقال می‌دهیم، به راحتی از طریق اینترنت سهام خرید و فروش می‌کنیم و یا به راحتی و با چند کلیک بیمه‌نامه مورد نظر خود را می‌خریم، همه و همه را مدیون فین‌تک‌ها هستیم.

در این دوره، ضمن معرفی مفاهیم و عناصر ذیل حوزه فین‌تک به بررسی تاریخچه این حوزه و وضعیت سرمایه‌گذاری کشورهای مختلف در فین‌تک می‌پردازیم. در نهایت، شرکت‌کنندگان پس از شرکت در این دوره، با FinTech و مفاهیم کلی مرتبط با آن آشنا می‌شوند و با هم به زبان مشترکی برای سایر کارگاه‌های تخصصی فین‌تک می‌رسیم.

آشنایی با فینتک

تعریف FinTech

تاریخچه شروع FinTech

توضیح ساختار و اجزای بازارهای مالی

بررسی مشکلات و چالش‌های روال سنتی بازارهای مالی

معرفی بخش‌های مختلف FinTech و ارتباط آن با هرکدام از چالش‌ها و اجزای بازارهای مالی

بررسی وضعیت سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در حوزه FinTech

بررسی آینده و نوآوری‌های جدید FinTech

هدف از برگزاری این رویداد، معرفی جامع بخش‌های مختلف حوزه فناوری‌های مالی به شرکت‌کنندگان از گروه‌های مختلفی همچون دانشجویان، کارآفرینان، فعالین صنعت مالی، مشاورین، متخصصان و دیگر علاقه‌مندان می‌باشد. شرکت‌کنندگان می‌توانند با شرکت در این رویداد با جدیدترین نوآوری‌ها و فناوری‌ها در حوزه خدمات مالی آشنا شده و توانایی و دانش خود را برای فعالیت در این حوزه ارتقا دهند.

شرکت در این دوره برای دانشجویان، کارآفرینان، فعالین صنعت مالی، مشاورین و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

مدت زمان دوره : 3ساعت ( 1 جلسه 3 ساعته ) 1 روز

زمان برگزاری: روز پنج شنبه، ساعت 9 تا 12      تاریخ برگزاری: 7 بهمن ماه1400