مبانی و کاربست روش تحلیل روایت در پژوهش تاریخی (کارگاه اول)

دوره آموزشی «کارگاه مبانی و کاربست روش تحلیل روایت در پژوهش تاریخی (کارگاه اول)» توسط پژوهشکده تاریخ ایران پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 22آذر ماه 1400 بصورت مجازی برگزار می‌شود.

مساله محل بررسی کارگاههای سه گانه­ای که ترسیم شده این است که به متقاضیان  و مخاطبان نشان دهد روش تحلیل متن از چه مبانی فلسفی و علمی برخوردار بوده و چگونه می توان از آن به نحوی بهینه در پژوهش تاریخی بهره برد؟. روش تحلیل روایت متن یکی از مهم ترین الگوها برای بازخوانی و فهم عمیق تر و دقیق تر «گذشته تاریخی» در پرتو منابع تاریخ نگارانه است. معرفت تاریخی تداخل دو افق مورخ و گذشته تاریخی در پرتو متن است و بازنمایی رخدادها و حوادث در متون از طریق زبان صورت می گیرد. بنابراین، زبان از بار معنایی مهمی در انتقال معانی از مولف تا متن و مخاطب برخوردار است و خنثی نیست. از این منظر، زبان شناسی تاریخی متن از طریق تحلیل متن می تواند به معانی عمیق تر و شفاف تری که مدنظر مولف بوده است، برساند. اگر چه «حقیقت تام» و «معرفت خالص» در دانش تاریخی امری دست نیافتنی است اما تحلیل متن و الگوهای روش شناختی آن نقش مهمی می تواند در راهنمایی پژوهشگران برای استفاده از منابع به دست دهد.

مبانی روش تحلیل روایت

بررسی متفکران، مبدعان و نظریه پردازان روش تحلیل روایت متن

بررسی مبانی فلسفی روش تحلیل روایت

بررسی پتانسیل و ظرفیت های مهم و کاربردی روش تحلیل روایت و ارزیابی نواقص آن

با هدف افزایش دانش نظری شناسایی و درک مبانی نظری روش تحلیل روایت

شرکت در این دوره برای دانشجویان، پژوهشگران و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

مدت زمان دوره : 5 ساعت ( 2 جلسه 2.5 ساعته ) 2 روز

زمان برگزاری: روزهای دوشنبه، ساعت 9/30 تا 12      تاریخ شروع:22 آذر ماه 1400

مکان : پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی (آنلاین)

تاریخ : از ۲۲ آذر ۱۴۰۰ تا ۲۹ آذر ۱۴۰۰