جهانی شدن و پسا جهانی شدن: پنجره ای به شناخت دنیای معاصر

دوره آموزشی «درسگفتار جهانی شدن و پسا جهانی شدن: پنجره ای به شناخت دنیای معاصر» با همکاری گروه پژوهشی تاریخ اجتماعی و اقتصادی پژوهشکده تاریخ ایران پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 16 تیر ماه 1400 بصورت مجازی برگزار می‌شود.

این دوره آموزشی ابتدا مقدمه ای برای ورود به عصر جهانی شدن را با نگاهی گذرا به تحولاتی که از زمان پایان جنگ جهانی دوم شروع شده و در اواخر دوران جنگ سرد نهایتا منجر به شکل گیری اتحادیه اروپا گشته است ارایه می نماید. سپس گفتمان جامعی درباره تحولات و علل بوجود آمدن عصر جهانی شدن را به بحث گذاشته و نهایتا به دوران پسا جهانی شدن و تقابل دو دیدگاه در تفسیر و علت یابی وقایع روز می پردازد.

بررسی علل گوناگون فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، ایدئولوژیک و غیره در کنار هم برای تحلیل وقایع تاریخی در این دوره ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. همچنین بررسی رویدادهایی در کشورها بر تحولات جهانی تاثیر گذاشته اند و متقابلا تحولات عرصه جهان که بر سرنوشت کشورها در گوشه و کنار جهان تاثیر گذاشتند نیز مورد تحلیل و واکاوی قرار می گیرند. این درس تاکید زیادی بر موضوع عاملیت ملل غیر غربی در تحولات جهانی داشته و در هر مرحله سعی در شناختی بیطرفانه دارد که روایت سنتی نوشته شده توسط غرب را که مبتنی بر برتری غرب بر شرق و واکنش شرق منفعل وبی اراده به غرب با اراده و پیشرو است را مورد نقد قرار می دهد.

جهانی شدن چیست؟ بررسی عوامل تاثیر گذار

شمال و جنوب بجای شرق و غرب. ابعاد جهانی شدن و منازعات بین المللی

ابعاد اقتصادی-سیاسی.

پسا جهانی شدن

با هدف افزایش دانش نظری

دانش‌پذیران پس از پایان این دوره باید بتوانند علل و عواملی که منجر به ظهور عصر جهانی شدن گشته است را تشریح و تحلیل نمایند.

دانش‌پذیران پس از پایان این دوره باید بتوانند روایت غرب از جهانی شدن و پسا جهانی شدن را تحلیل و نقد نمایند و در تحلیل های خود به کار ببرند.

دانش‌پذیران پس از پایان این دوره باید بتوانند: تعامل میان مردمان جهان از طبقات متفاوت اجتماعی٬ فرهنگی و اقتصادی را در دوران جهانی شدن شرح دهند و پسا جهانی شدن و عوامل دخیل در آن را تشریح نمایند.

شرکت در این دوره برای دانشجویان، پژوهشگران رشته های تاریخ، محیط زیست، روابط بین الملل، علوم سیاسی، غرب شناسی، آمریکاشناسی و مطالعه رسانه و همچنین خبرنگاران روزنامه ها و خبرگزاری ها و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

مدت زمان دوره : 12 ساعت ( 4 جلسه 3 ساعته) 4روز

زمان برگزاری: روزهای زوج هفته ، ساعت 10تا 13       تاریخ: 16 تیر ماه 1400

برای اطلاعات بیشتر و ثبتنام Mata.ihcs.ac.ir

کانال سروش مرکز: sapp.ir/tamihcs