آشنایی با تبارنامۀ اشراقیان

دوره آموزشی «درسگفتار آشنایی با تبارنامۀ اشراقیان» توسط مدیریت ترویج دستاوردهای پژوهش های علوم انسانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 2 تیر  ماه 1400 بصورت مجازی برگزار می‌شود.

تتبّع در تمامی حوزه‌های سهروردی‌پژوهی تنها وقتی میسور خواهد بود که شیخ اشراق و حکمت او را فارغ از داوری‌های شتابزده و در پرتو نگاه خود وی باز شناخت؛ چنانکه خود وی حکمت خویش را میراث بی بدیل حکمای متألّه ایرانی و یونانی می‌داند و تبار تمثیلی- تاریخی خود را هوشمندانه و از سر فراست در رسالۀ المشارع و المطارحات ترسیم کرده و طالبانحقیقترا به سرچشمه‌های ناب این حکمت رهنمون ساخته است.

آنچه در این درسگفتار وجهۀ همّت ما بوده است، نگریستن به سهروردی و حکمت او از دریچۀ نگاه خود وی و فارغ از پارادایم‌های غالب بر مطالعات سهروردی‌پژوهی و نیز ارائۀ طرحی نو از تبارنامۀ اشراقیان با نگاهی نقادانه به آراء پژوهشگرانی است که به خمیرۀ ازلی حکمت در نزد شیخ اشراق که همانا "کلمه" است راه نبرده اند.

در این درسگفتار می‌کوشیم در پرتو نگاهی تاریخی- تحلیلی و با ارائۀ قرائن متنی و عقلی این تبارنامۀ معنوی شیخ اشراق را بازکاوی کنیم و به ترسیم مختصّات روشنی از وجوه حکمت خسروانی و فیثاغوری وعناصر آن و نیز حکمای متألّهی که نمایندگان آنهایند، دست یابیم.

خمیرۀ ازلی حکمت و سهروردی

جانب شرقی حکمت و شهریاران روحانی ایران باستان

جانب شرقی حکمت و عرفای خسروانی

جانب غربی حکمت و حکمای فیثاغوری

جانب غربی حکمت و عرفای اسلامی

خمیرۀ ممزوجه خسروانی و فیثاغوری

نقدی بر تبارنامه‌های پیشین

با هدف افزایش دانش نظری شناخت درست و دقیق از نسب‌نامه اشراقیان و آشنایی با زمینه‌های حکمت ایرانی و یونانی در شاکلۀ حکمت اشراق

و ارتقای مهارت عملی بازشناسی وجوه حکمت ایرانی از حکمت یونانی

شرکت در این دوره برای دانشجویان، پژوهشگران حوزۀ فلسفه و حکمت و ادیان و عرفان و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

زمان برگزاری: روزهای چهارشنبه، ساعت 16 تا 18       تاریخ: 2تیرماه 1400

تاریخ : از ۰۲ تیر ۱۴۰۰ تا ۲۳ تیر ۱۴۰۰