ویرایشِ زبانی (فنّی یا صوری، و نگارشی)، علمی و عملی

دوره آموزشی «کارگاه ویرایشِ زبانی (فنّی یا صوری، و نگارشی)، علمی و عملی» توسط مدیریت ترویج دستاوردهای پژوهش های علوم انسانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و با همکاری موسسه راه‌گشای فرهنگی روشا در تاریخ 27 اردیبهشت ماه 1400 بصورت مجازی برگزار می‌شود.

ویرایش، یکی از حسّاس‌ترین مراحل چاپ و نشر یک اثر است؛ و در اینجا است که هرگونه تغییری در متن صورت می‌گیرد تا اصلی‌ترین نقش زبان، یعنی ایجاد ارتباط(بین نویسنده/مترجم و مخاطب/خواننده) برقرار شود.

در سال‌های اخیر، اکثر ناشران توجه ویژه‌ای به ویرایش اثر پیش از چاپ آن داشته‌اند و دیگر کمتر اثری بدون ویراستاری به‌چاپ می‌رسد. همین امر سبب شده است بستری برای اشتغال متخصصان در زمینۀ ویراستاری فراهم شود که قطعاً علاوه بر آنچه در ضمیر فرد از ذوق و قریحه در تشخیص صحیح‌تر و زیباتر وجود دارد، تسلط به فن ویرایش، خصوصاً ویرایش علمی و دقیق می‌تواند عامل متمایزکنندۀ شخص از مدعیان باشد و فضای مناسبی را در حوزۀ ویرایش درمیان ناشران و سایر سازمان‌ها برای اشتغال دراختیار وی قرار دهد؛ ضمن اینکه فراگیری این فن، به نگارش بهتر، صحیح‌تر و دقیق‌تر پژوهش‌های علمی کمک شایان توجهی می‌کند.

از این رو، این دوره با هدف تربیتِ ویراستارانی با پشتوانۀ علمی، آن‌چنان‌که بتوانند برایِ هر تغییرِ ویرایشیِ خود در متن، دلیلی منطقی و علمی داشته باشند و نیز پژوهشگرانی که توانایی نگارش متون گوناگون را با توجه به قالبی که مطلوب محتوای هر نوع متن است، داشته باشند، برگزار می‌شود.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی:

کلیات ویرایش (تعریف ویرایش و انواع آن، لزوم ویرایش و نمونه­خوانی آثار)

ویرایش نگارشی (شامل نحو در ویرایش، معنا شناسی و کاربرد شناسی در ویرایش، واژگان در ویرایش)

ویرایش فنی یا صوری (شامل واج شناسی در ویرایش، ساخت واژه در ویرایش)

کالبد شناسی کتاب (B00k Anatomy) و ویرایش عملی

با هدف افزایش دانش نظری نحو و نگارش تصحیح انواع متون

و ارتقای مهارت عملی و کسب مهارت ویراستاری همراه با دلایل علمی

شرکت در این دوره برای پژوهشگران و دانشجویان رشته­های زبان­شناسی و زبان و ادبیات فارسی، ویراستاران و نمونه­خوانان

برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

زمان برگزاری: روزهای دوشنبه و چهارشنبه، ساعت 11 تا 13       تاریخ: 27 اردیبهشت ماه 1400

کارگاه روزهای دوشنبه و چهارشنبه بمدت ۱۶ جلسه۱۱:۰۰ قبل‌ازظهر۰۱:۰۰ بعدازظهر

مکان : پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی (آنلاین)

تاریخ : از ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ تا ۲۱ تیر ۱۴۰۰