اثربخشی سازوکارهای حمایت از زنان در گذر از لایحه «منع خشونت علیه زنان» به «تأمین امنیت زنان» تا لایحه «صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان»

پژوهشکده مطالعات سیاسی، روابط بین­الملل و حقوق پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی: اثربخشی سازوکارهای حمایت از زنان

دکتر سپیده میرمجیدی

(عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی)

لایحه «منع خشونت علیه زنان» پس از پشت سر گذاشتن فراز و نشیب‌های بسیار در طول سال­های اخیر و حتی تغییر نام از لایحه «منع خشونت علیه زنان» به «تأمین امنیت زنان» و در ادامه، «صیانت و کرامت بانوان» که در هر مرحله از تغییر نام، مواردی از مواد آن حذف و دایره شمولش نیز محدودتر شد، از حیث میزان اثربخشی در حمایت موثر از زنان در برابر خشونت؛ چندان مثبت ارزیابی نمی شود.

باتوجه به اینکه این لایحه در هیأت دولت به تصویب رسیده است و احتمال زیادی دارد که تا پیش از سال 1399 به مجلس ارسال شود، این کارگاه آموزشی بر آن است تا لایحه مزبور را در گذر نزدیک به یک دهه به بحث و بررسی گذارد. ابتدا اقتضائات و الزامات نظری و سازوکارهای لازم برای حمایت از زنان در برابر خشونت بیان می شود. سپس با مروری بر تغییرات لایحه از نسخه ابتدایی تا آنچه در هیأت دولت به تصویب رسیده است، نقاط ضعف و قوت لایحه نهایی و پیشنهادهایی برای تقویت هرچه بیشتر آن ارائه می­گردد.

در سطح هنجاری و نظری، حمایت از زنان در برابر انواع خشونت، مستلزم چیست؟

تا چه اندازه لایحه «صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان»، پس از یک دهه اختلاف میان کنشگران فرایند جرم­انگاری، در حمایت موثر از زنان در برابر خشونت مثبت ارزیابی می­شود؟

برای اثربخشیِ هرچه بیشتر لایحه در حمایت از زنان، مشخصاً چه پیشنهاداتی را می­توان به قانونگذار ارائه داد؟

با هدف افزایش دانش نظری آشنایی با ویژگی­های هنجاری و نظریِ حمایت موثر از زنان در برابر خشونت

آشنایی با دیدگاه قانونگذار ایران نسبت به موضوع حمایت از زنان در برابر خشونت

چگونگی اثرگذاری گفتمان­های مختلف بر مفهوم، مصداق و قلمرو «خشونت» در نظام عدالت کیفری ایران

و ارتقای مهارت عملی در شناسایی نقاط ضعف و قوت لایحه در پیشگیری از خشونت و ارائه پاسخی بزه­دیده­محور به آن

آموزش علمی و نظری همراه با تمرین عملی و کارگاهی

شرکت در این دوره برای دانشجویان، پژوهشگران، وکلای دادگستری و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

زمان برگزاری: روزیکشنبه، ساعت 13 تا 16       تاریخ: 26 اسفند ماه  1399

هزینه این دوره: 1/000/000ریال

هزینه ثبت نام (با تخفیف ویژه بخاطر شرایط اجتماعی): 300/000 ریال

برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام Mata.ihcs.ac.ir