هوش مصنوعی و خطرات آن در دنیای ما

حلقة پژوهشیمطالعات انتقادی و نظریه ­پردازی در مدیریت و استراتژی (مانا) وابسته به

مرکز نوآوری و توسعة فناوری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی: هوش مصنوعی و خطرات آن در دنیای ما

آقای دیوید وایتفوت (David Whitefoot)

پژوهشگر حوزه مدیریت و کسب­ وکار

بسیاری از ما در زندگی روزمره‌ی خود با واژه‌ی هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) که به طور مخفف آن را AI نیز می‌نامند مواجه می‌شویم، اما شاید درک صحیحی از معنا و مفهوم آن نداشته و با کاربردهای آن آشنا نباشیم.

هوش مصنوعی به شاخه‌ای از علوم کامپیوتر اطلاق می‌شود که به خودکارسازی رفتار هوشمندانه توسط ماشین می‌پردازد، به زبان ساده‌تر می‌توان آن را تقلید یک ماشین از رفتار هوشمندانه‌ی انسان دانست.

هرچند ما نمی‌توانیم تعریف دقیقی از هوش (Intelligence) ارائه دهیم، اما در حقیقت می‌توان تمام رفتارهای انسانی از ساده‌ترین تا پیچیده‌ترین آن‌‌ها را به هوش نسبت داد

دستیارهای صوتی مختلف، مانند گوگل‌ناو، سیری، کورتانا، الکسا و…همهوهمهبااستفادهازهوشمصنوعیجملاتشماراتحلیلکردهوپاسخ‌هاییبرایآن‌هاارائهمی‌کنند.

بسیاری از بازی‌های رایانه‌ای از هوش مصنوعی قدرتمندی در ساختار خود بهره‌ می‌برند، به گونه‌ای که شخصیت‌های بازی و یا دشمنان شما در هر مرحله می‌توانند رفتار شما را یادگرفته و از آن‌ بر علیه خودتان در بازی استفاده کنند.

خودروهای هوشمندی که می‌توانند بدون حضور راننده به مسیر خود ادامه دهند، نمونه‌های بسیار قدرتمندی از هوش مصنوعی را در خود جای داده‌اند، همچنین می‌توانید رد پای هوش مصنوعی را در مسائل امنیتی، چهره‌نگاری، گجت‌های هوشمند و…بیابید.

آینده‌ی هوش مصنوعی:

برخی هوش مصنوعی را به عنوان تهدیدی برای جامعه‌ی جهانی تلقی می‌کنند، از نظر عده‌ای پیشرفت هوش مصنوعی می‌تواند باعث خودسر شدن آن و عدم فرمان‌برداری از انسان شود، از آنجایی که هوش مصنوعی می‌تواند بیاموزد و تصمیم‌گیری کند و از طرفی خستگی‌ناپذیر است شاید بتواند در آینده به یک نیروی افسار گسیخته تبدیل شده و دیگر از انسان‌ها نیز فرمان‌برداری نداشته‌باشد.

اما معتقدیم استفاده‌ی صحیح از چنین دانشی می‌تواند آینده‌ی روشنی در برابر دیدگان انسان گشوده و آینده‌ی به مراتب ساده‌تر و حتی هیجان‌انگیزتری را برای انسان‌ها رقم بزند!

استفاده تروریستی از هوش مصنوعی

درحالیکه هوش مصنوعی می‌تواند تا اندازه چشم‌گیری در انجام کارهای سخت و طاقت فرسا به یاری آدمی بشتابد، متاسفانه در مقابل می‌تواند در دست افراد بی صلاحیت قرار بگیرد و کمک بزرگی برای تروریست‌ها برای انجام حملات خطرناک باشند. هم اکنون، برخی از بنگاه‌های تروریستی برای انجام حملات خود در دیگر کشورها، از هواپیماهای بدون سرنشین بهره‌برداری می‌کنند.

چنگ‌اندازی به حریم خصوصی

حریم خصوصی از ابتدایی‌ترین حقوق بشر است که هرکس سزاوار آن است. با این وجود، ممکن است چنین مفهومی، در آینده‌ای نه چندان دور، به دلیل استفاده نادست از این فناوری کاملا پایمال شود. امروزه، به لطف پیشرفت‌ در هوش مصنوعی، ردیابی افراد به سادگی آب خوردن شده است. با فناوری‌ تشخیص چهره (facial recognition)، بازشناسایی شما در انبوهی از جمعیت به سادگی امکان‌پذیر است و تمامی دوربین‌های امنیتی به این فناوری مجهز هستند. توانایی گردآوری داده‌های هوش مصنوعی این امکان را برای وب‌سایت‌های فراهم‌‌آورنده و شبکه‌های مختلف اجتماعی به وجود می‌آورد که یک جدول زمانی از فعالیت‌های روزانه شما را در اختیار داشته باشند.

در این دوره اثرات هوش مصنوعی بر زندگی روزمره بررسی می شود و به نحوه کنترل این تاثیرات اشاره می شود سوالاتی که در این کارگاه مطرح و بررسی می شود به شرح زیر است:

آیا درست است که هوش مصنوعی گسترده تر از این شود و تمام جامعه و جوانب آن را در دست بگیرد؟

معایب و محاسن هوش مصنوعی چه چیزهایی هستند؟

هوش مصنوعی الان و در این زمان در کنار ماست و قصد هم ندارد ما را ترک کند ولی آیا نباید کنترل بیشتری روی آن داشته باشیم ؟

آیا نباید در پیکربندی خود دارای درجه‌ای از بی طرفی باشد.

جنبه های مختلف هوش مصنوعی و ارتباط آن با علوم انسانی

تعریف و بررسی سیر ایجاد و تکامل هوش مصنوعی و تکنولوژی و آینده ی آن دو

با هدف افزایش دانش نظری راههای استفاده از هوش مصنوعی و تکنولوژی و ارتباط آنها با موضوعات علوم انسانی

درک همه جانبه از تکنولوژی و اثرات متقابل آنها با علوم اجتماعی

شرکت در این دوره برای همة پژوهشگران حوزة مدیریت و متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

زمان برگزاری: روز چهارشنبه، ساعت 13 تا 16      تاریخ: ۱۲ بهمن  ماه 1399

هزینه این دوره: 2/500/000 ریال

هزینه ثبت نام (با تخفیف ویژه به دلیل شرایط ویژة اجتماعی): 1/500/000 ریال _ با تخفیف: 1/200/000 ریال _ دانشجویان پژوهشگاه: 600/000 ریال

برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام Mata.ihcs.ac.ir